Terugluisteren: Musicmaker Radio uitzendingen - met muziek uit de nieuwste editie

Elke donderdagavond op Pinguin Radio, 21.00-22.00u

Muzieknieuws 05-08-2022 09:08

Musicmaker Radio! Elke donderdag van 21.00-22.00 uur een uur lang muziek die met de lopende editie te maken heeft, met wat we op onze website en socials publiceren, of muziek gekoppeld aan de events waar we bij betrokken zijn. Musicmaker Radio op Pinguin Radio! Luister de uitzendingen hier terug!

Gebruik deze link om naar Musicmaker Radio te luisteren - elke donderdag 21.00-22.00 uur op de Indie stream van Pinguin Radio.

Luister de vorige uitzendingen terug op Musicmaker.nl. 

Uitzending 5 augustus 2022

 

Uitzending 29 juli 2022

Playlist: 

Moss – Before It’s Gone
Elephant – Happiness
The New Shining – This Present Darkness
Eefje de Visser - Golven

MUSICMAKER RELEASE VAN DE WEEK
DOMi & JD Beck – Whatup
DOMi & JD Beck – Take a Chance (ft Anderson .Paak)
DOMi & JD Beck- Smile
De geniale nerdy muziek van het duo van toetseniste DOMi en drummer JD Beck. Deze week Release van de Week op Musicmaker.nl! Lees alles over dit bijzonder album elders op deze site. 

Donna Blue – Cup Of Time
Yin Yin – Declined by Universe
Judy Blank – Lost At Last
M ft. M – This Is Love

MUSICMAKER PRODUCER SPOTLIGHT
FKA Twigs – Which Way
Mike Dean is een producer, engineer, componist en muzikant die meer dan 1500 albums op zijn conto heeft staan, waaronder vrijwel alle platen van Kanye West, maar ook albums met Madonna, Lana del Rey en heel recent FKA Twigs. Een groot interview met hem vind je in Musicmaker 489, juli-aug 2022.

Bongloard – 9 Lives
Mell & Vintage Future – Too Much Of A Woman
Miriam Moczko – Sweet Relief

Nine Inch Nails – Piggy
St. Vincent - Piggy

MUSICMAKER CLASSIC
St. Vincent  – The Melting of the Sun
Deze week staat St. Vincent een week lang met haar band in de Late Show van Stephen Colbert. Tegelijk brengt ze de cover van het Nine Inch Nails nummer Piggy digitaal uit, met Dave Grohl op drums; we hebben de track net laten horen en ook meteen het origineel. Lees verder over deze track lders op Musicmaker.nl.

In Musicmaker 483, juli-aug 2021, spraken we met St. Vincent naar aanleiding van de release van haar album Daddy's Home. Daarop het schitterende The Melting of the Sun. Dat ‘classic interview’ kun je nu lezen op Musicmaker.nl.

 

 

Uitzending 21 juli 2022

Uitzending 14 juli 2022 terugluisteren


Playlist:

Eefje de Visser – Storm
Merol – Ik Was Er Al
Miriam Moczko – Sweet Relief
Mell & Vintage Future – Break The Silence

MUSICMAKER RELEASE VAN DE WEEK
Black Midi – Eat Men Eat en
Black Midi - Sugar/Tzu
Black Midi – Welcome to Hell
Black Midi gaat verder waar King Crimson stopt. Het Britse trio is nog rigoreuzer, onverbiddelijk in kracht en virtuositeit. Morgen, 15 juli 2022 komt hun derde album uit, Hellfire, is Musicmaker Release van de Week.

Yin Yin – The Age Of Aquarius
Simon Keats – Finding My Way
Daniël Lohues – As ’t Regent in Rotterdam

MUSICMAKER PRODUCER SPOTLIGHT
Lana del Rey – Wildflower Wildfire
Mike Dean is een producer, engineer, componist en muzikant die meer dan 1500 albums op zijn conto heeft staan, waaronder vrijwel alle platen van Kanye West, maar ook albums met Madonna, FKA Twigs en Lana del Rey. Een groot interview met hem vind je in Musicmaker 489, juli-aug 2022.

M ft. M – Every Way Out is Another Way In
Bongloard – 9 Lives
Four Eyed Faces – Power Supply

MUSICMAKER CLASSIC
Balthazar - Bunker
Onlangs won Balthazar de MIA voor Beste Live Act. In 2015 woonden we met Musicmaker de soundcheck bij voor hun optreden in 013, Tilburg, wat resulteerde in een groot artikel in de Musicmaker van december 2015. Dat artikel kan je nu teruglezen op Musicmaker.nl en downloaden als pdf.

 

Uitzending 30 juni 2022 terugluisteren

Playlist:
Elephant – Hometown
cosmic debris – Interstellar Solar race
M ft. M – Every Way Out is Another Way In
Four Eyed Faces – Power Supply
YĪN YĪN – Declined by Universe
Moss - Supercali

MUSICMAKER PRODUCER SPOTLIGHT
Jon Batiste – I Need You
In de categorie Beste Sync in Reclame won producer Kizzo onlangs een Buma Music In Media Award voor zijn werk aan de track ‘I Need You’, uitgevoerd door Jon Batiste. Het is voor Kizzo de tweede prestigieuze prijs in korte tijd, onlangs won hij als eerste Nederlander een Grammy Award in de categorie Album Of The Year voor zijn werk als songwriter en producer voor Jon Batiste. Lees het interview in Musicmaker 489, juli-augustus 2022, nu uit! Met een voorporefje op Musicmaker.nl! 

MEROL
– Laatbloeier
The New Shining– World On Fire
Simon Keats – Finding My Way
Miriam Moczko – Sweet Relief
Mell & Vintage Future – Frozen In Time
Daniel Lohues – As ‘t Regent in Rotterdam
Donna Blue – Cup Of Time

MUSICMAKER CLASSIC
Drive-By Truckers – Gravity’s Gone
De afgelopen jaren waren spannend voor Drive-by Truckers. In de zomer van 2020, gedurende de allereerste lockdown, sprak Musicmaker met Patterson Hood, frontman en kartrekker van de legendarische Amerikaanse southern rockers. 'Als het niet snel beter wordt, moet ik misschien wel mijn huis verkopen', zei hij bezorgd. Inmiddels lijkt de band de storm te hebben doorstaan. Een paar maanden geleden brachten ze een nieuw album uit genaamd Welcome To Club XIII en momenteel zijn ze op een lange tour door hun thuisland en in het najaar volgt ook een Europese tour. Dat ‘classic interview’ kun je nu lezen op Musicmaker.nl.
 

Uitzending 23 juni 2022 terugluisteren

Uitzending 16 juni 2022 terugluisteren

Muziek die hoort bij de nieuwe editie van Musicmaker, met primeur in deze uitzending: drie nummers van het nieuwe album van George Kooymans & Frank Carillo, dat vanaf vandaag Release van de Week op Musicmaker.nl is!

 
Playlist
Bongloard – 9 Lives
Four Eyed Faces – Power Supply
Mell & Vintage Future – Too Much Of A Woman
M ft. M – Every Way Out is Another Way In

MUSICMAKER RELEASE VAN DE WEEK
Kooymans & Carillo - Where The Devil Won’t Go
Kooymans & Carillo - If I Go There
Kooymans & Carillo - Seasons
Na zijn ALS-diagnose die de Golden Earring dwong te stoppen is het misschien verrassend dat er nieuw werk is van George Kooymans. Met zijn goede vriend Frank Carillo werkte Kooymans over een periode van drie jaar aan ‘Mirage’, een geweldig americana-album in de breedste zin van het woord. Morgen komt het album uit, vandaag op Musicmaker.nl de première van drie nummers, waaronder Seasons, dat Kooymans eind jaren zestig schreef en de debuutsingle werd van Earth & Fire.
Check het artikel op Musicmaker.nl

YĪN YĪN – The Age Of Aquarius
Eefje de Visser – Startschot
MEROL – Ik Was Er Al

MUSICMAKER PRODUCER SPOTLIGHT
Lana Del Rey – Wildflower Wildfire
MIKE DEAN is een producer, engineer, componist en muzikant die meer dan 1500 albums op zijn conto heeft staan, waaronder vrijwel alle platen van Kanye West, maar ook albums met Madonna, FKA Twigs en Lana del Rey. Een groot interview met hem vind je in Musicmaker 489, juli-aug 2022.

Miriam Moczko
– Sweet Relief
Simon Keats – Finding My Way
Daniel Lohues – As ’t Regent in Rotterdam
 
MUSICMAKER CLASSIC
Steven Wilson – To The Bone
Volgende week komt voor het eerst in dertien jaar een nieuw album uit van Porcupine Tree, met Steven Wilson als een van drie bandleden. In Musicmaker 440, oktober 2017 sprak Patrick Lamberts met hem over het soloalbum dat hij toen uitbracht, To The Bone. Dat ‘classic interview’ kun je nu lezen op Musicmaker.nl.

 

Uitzending 9 juni 2022 terugluisteren

Playlist: 

Eefje de Vissser – Storm
Moss – Supercali
Elephant – Hometown
Four Eyed Faces – Power Supply 

MUSICMAKER RELEASE VAN DE WEEK
FKJ – A Moment of Mystery, ft Toro y Moi
FKJ – Greener, ft Santana
FKJ – Way Out
We leerden de Franse producer FKJ kennen toen hij in de naast ons redactiekantoor gelegen Red Bull Studios de ‘Amsterjam - Fkj & Marieezy’ sessie opnam. Nu komt hij met het album A Moment of Mystery, vanaf morgen Release van de Week op Musicmaker.nl.

Bongloard – 9 Lives
Judy Blank – Lost at Last
Merol – Laatbloeier
Yin Yin – Declined by Universe 

MUSICMAKER PRODUCER SPOTLIGHT
Jon Batiste – I Need You
In de categorie Beste Sync in Reclame won producer Kizzo onlangs een Buma Music In Media Award voor zijn werk aan de track ‘I Need You’, uitgevoerd door Jon Batiste. Het is voor Kizzo de tweede prestigieuze prijs in korte tijd, onlangs won hij als eerste Nederlander een Grammy Award in de categorie Album Of The Year voor zijn werk als songwriter en producer voor Jon Batiste. Lees het interview in Musicmaker 489, juli-augustus 2022, nu uit!

Mell & Vintage Future – Too Much Of A Woman
The New Shining – World on Fire
Nona – Daydream Eyes
Balthazar – Linger on (Compact Disk Dummies Remix) 

MUSICMAKER CLASSIC
Judy Blank – Tangled Up In You
Van Judy Blank hoorde je in deze uitzending al de track Lost At Last van het album Saddies, gerecenseerd in de nieuwe editie Musicmaker (489). In Musicmaker 460, November 2018, featurden we haar in de reportage ‘Oefenruimte’. Dat artikel kan je nu lezen op Musicmaker.nl, en downloaden als pdf.


Uitzending 2 juni 2022 terugluisteren:

Playlist:
Five Dollar Shake – Bad Bad
4B2M – Nijmegen (Have Some Fun)
Tusky – Post=Apocalyptic Raftovers
Moon Moon Moon – First Snow

MUSICMAKER RELEASE VAN DE WEEK
Blue Flamingo - Predator’s Ball
Blue Flamingo - My Kandyan Shirt ft Anneke van Giersbergen
Blue Flamingo - The Tree of Greed
Hij maakte furore als 78-toeren dj - en dat doet hij nog steeds - maar ook is Ziya Ertekin alias Blue Flamingo 'gewoon' een muzikant die morgen zijn album Metropolyphonica op Excelsior Recordings uitbrengt. Vandaag alvast drie nummers van deze prachtplaat. Check de Release van de Week hier

MY BABY
– It’s a Setup
Beachdog – Swords Up In The Air
The Pineapple Thief – Dead in the Water - Rewired

MUSICMAKER EVENTS SPOTLIGHT
M ft. M – Useless
Met Musicmaker hadden we de eer de eerste live-performance van dit project van Marike Jager en Martijn Bosman in onze Aquarium Sessions videoserie te kunnen presenteren. Check Musicmaker.nl!

Wouter Planteijdt – Great Zeal
Elephant – Sunlight
Delv!s – Punika

MUSICMAKER CLASSIC
Khruangbin – Time (You and I)
Op 18 juni staan ze in 013 Tilburg en 19 juni op Rock Werchter. Khruangbin featurden we in Musicmaker 477, juli-aug 2020. De wereld heeft volgens gitarist Mark Speer en bassist Laura Lee Ochoa wel behoefte aan een potje ontspannende muziek. Het artikel kan je nu lezen op Musicmaker.nl, en downloaden als pdf.
 

Uitzending 26 mei 2022 terugluisteren:

Playlist 26 mei: 

Roy Ayers – Running Way

We starten de uitzending deze keer met een track uit 1977 vanwege de aandacht die we op Musicmaker.nl aan de geweldige baspartij van Henry Allen besteden.

My Baby – Stupid
4B2M – Nijmegen (Have Some Fun)
Delv!s – Brother

MUSICMAKER RELEASE VAN DE WEEK
Elephant – Medicine
Elephant – Calling
Elephant – Sunlight
Dit debuutalbum van de Rotterdamse indieband Elephant is Release van de Week op Musicmaker.nl vanaf morgen. We luisteren naar drie tracks, waaronder de primeur Sunlight, waarover we in Musicmaker schrijven: ‘De invloed van producer Pablo van de Poel is hoorbaar, bijvoorbeeld in een nummer als Sunlight, met een zompige bas en een heerlijke zachte ruis die ergens zweeft tussen het geluid van een warme lp en de zee in de verte.’ Luister het hele album op Musicmaker.nl.

Beachdog – The Patient
Wouter Planteijdt – Out of Touch
Julian Sas – Liberation (Electric Version)

MUSICMAKER EVENTS SPOTLIGHT
M ft. M – Every Way Out Is Another Way In
Met Musicmaker hadden we de eer de eerste live-performance van dit project van Marike Jager en Martijn Bosman in onze Aquarium Sessions videoserie te kunnen presenteren. Check Musicmaker.nl!

Red Hot Chili Peppers – Whatchu Thinkin’
Cut_ - Breathe
Moon Moon Moon – Hell
Selah Sue – Catch My Drift

MUSICMAKER CLASSIC
De Staat – Witch Doctor
De Witch Doctor klinkt weer op alle podia en festivals. In Musicmaker 463, maart 2019 publiceerden we een groot artikel waarin Torre Florim en Rocco Hueting alles vertellen over de historie van De Staat. Dat artikel kan je nu lezen op Musicmaker.nl, en downloaden als pdf.

 

Uitzending 19 mei 2022 terugluisteren:

Playlist 19 mei:

Blanko – Alive At Night
M ft. M, Marike Jager & Martijn Bosman - Useless
Afterpartees – Melatonia

MUSICMAKER RELEASE VAN DE WEEK
Rik Meijer – Give Me The Good Earth
Rik Meijer – Hump Yeah
Rik Meijer – I’m A Runner
Door de jaren heen is de Friese gitarist Rik Meijer vooral als sessiemuzikant actief geweest. Op zijn titelloze solodebuut doet hij wat hij zelf leuk vindt, met hulp van kopstukken uit de Nederlandse blues-, rock- en popwereld, zoals drummer Hans Eijkenaar en bassist Michel van Schie. Een primeur voor dit Musicmaker Radio uur, want  het album komt morgen, 20 mei, pas uit. Uit de recensie die binnenkort in Musicmaker verschijnt: ‘De zestien tracks laten een flinke hoeveelheid aan muziekstijlen horen en op zich bekende songs worden doorgaans anders gespeeld dan zoals je ze kent, met geweldige gitaarsolo’s.’ Het album komt uit op label Coast to Coast.

4B2M – I Quit
Wouter Planteijdt – Great Zeal
Beachdog – Swords Up In The Air 

MUSICMAKER EVENTS SPOTLIGHT
Joris Feiertag – Nocturnality
Joris Feiertag deed 7 mei op de Muzikantendag in Amsterdam een geniale workshop in de Musicmaker Magazine Zaal: hij ging de challenge aan in 25 minuten een track te bouwen. Vorige week bracht hij zijn nieuwe album Dive uit; daarvan deze track.

Tusky – The Diamond Burden
AJ Plug – Gimme A Smile
Nomden – Happy When It’s Raining

MUSICMAKER CLASSIC
My Baby – Electrified (van album Prehistoric Rhythm, 2017)
Ze staan op de cover van de huidige editie van Musicmaker, met daarbij natuurlijk een groot interview met de drie bandleden. Ook in 2017 publiceerden we al een feature met My Baby, toen naar aanleiding van het album Prehistoric Rhythm. Dat artikel kan je nu lezen op Musicmaker.nl, en downloaden als pdf.

 

Uitzending 12 mei 2022 terugluisteren:

Playlist 12 mei:

Wouter Planteijdt – Electricity & Drums
Tusky – Post-Apocalyptic Raftovers
M ft. M – Hit Me
Selah Sue – Catch My Drift

MUSICMAKER RELEASE VAN DE WEEK
The Pineapple Thief – Give It Back (Rewired)
The Pineapple Thief – Dead In The Water (Rewired)
Dat is nog eens een leuke manier om je topnummers te re-releasen: je neemt ze gewoon opnieuw op, in nieuwe arrangementen en met een nieuwe drummer! De progrock band bestaat al 23 jaar, maar kreeg met de komst van Gavin Harrison in 2016 een nieuwe impuls. Nu is daar Give It Back, met songs van albums tussen 2006 en 2012 opnieuw vormgegeven.
Check Musicmaker.nl voor meer achtergronden en een video.

Delv!s – Human Trumpet
Red Hot Chili Peppers – She’s A Lover
Nomden -Masquerade

MUSICMAKER EVENTS SPOTLIGHT
Zep – A Bottle Of
Gisteren speelde Zep op het Hybrid Drums Experience event in Q-Factory Amsterdam, mede georganiseerd door Musicmaker.

Moon Moon Moon – First Snow
Blanko – Ways Of The World
Afterpartees – Melatonia
My Baby – fixed / broken
Cut_ - The Edge

MUSICMAKER CLASSIC
Typhoon – Zandloper (Lucas & Steve Remix)
In Musicmaker 422, jan-feb 2015, maakten we een reportage van de soundcheck van Typhoon, die toen alle festivals aandeed en enorm success had met zijn album Lobi da Basi, en zeker met het nummer Zandloper van die plaat. Dat nummer zal zeker weer klinken in zijn uitgebreide clubtour die doorloopt tot en met 28 juli. Zandlope is onlangs uitgebracht als remix door dance-duo Lucas & Steve.  


Uitzending 6 mei terugluisteren: 

Playlist: 

M ft. M, Marike Jager & Martijn Bosman – This Is Love
Blanko - Holes
MY BABY - Stupid
Red Hot Chili Peppers – Whatchu Thinkin’

MUSICMAKER RELEASE VAN DE WEEK
Warpaint - Hips
Warpaint - Stevie
Warpaint – Champion
Radiate Like This is het vierde studioalbum van Warpaint. De band uit L.A. staat 24 mei in Paradiso Amsterdam en 26 mei in de AB in Brussel. Van dreampop tot indierock, gespeeld door door Emily Kokal (zang, gitaar), Theresa Wayman (zang, gitaar), Jenny Lee Lindberg (zang, bas) en Stella Mozgawa (drums).
In de week van 6 mei is dit album Release van de Week op Musicmaker.nl

Beachdog
– The Patient
Tusky – The Diamond Burden
Delv!s - Brother
MUSICMAKER EVENTS SPOTLIGHT
ZEP - Taped
Muziek die je kan verwachten op de Musicmaker Events de komende tijd. Zep speelt op de Hybrid Drums Experience, 11 mei 2022, in Q-Factory Amsterdam. Lees het interview met Zep in Musicmaker 488, de mei-juni editie. En op Musicmaker.nl

AJ Plug – Gimme A Smile
Five Dollar Shake – Bad Bad
Nomden – Happy When It’s Raining
CUT_ - Breathe

MUSICMAKER CLASSIC
Musicmaker-redacteur Tommy Ebben werd vier jaar geleden deelgenoot van het Spartaanse tour-regime dat Anton Newcombe, frontman annex cultleider van The Brian Jonestown Massacre, over zijn bondgenoten uitstortte. Eerst was onze nietsvermoedende redacteur ooggetuige hoe Newcombe tijdens de soundcheck in Paradiso met ijzeren hand over zijn onderdrukte bandleden regeerde. Daarna veranderde een interview in de bandbus in een indoctrinatie-sessie over alle mogelijke samenzweringstheorieën die je maar kunt bedenken. En Anton Newcombe was nog maar in opwarmingsfase. Redacteur Tommy heeft zich met de hakken over de sloot kunnen ontworstelen. Lees het in Musicmaker #459, oktober 2018. Het legendarische artikel is nu als pdf te downloaden op Musicmaker.nl

Uitzending 28 april terugluisteren: 

Met:

M ft. M, Marike Jager & Martijn Bosman – Every Way Out Is Another Way In
My Baby – sake sake sake
Yin Yin – Faiyadansu
Wouter Planteijdt – Out of Touch
Julian Sas
– Liberation (Electric Version) 

MUSICMAKER RELEASE VAN DE WEEK
Beachdog – Swords Up In The Air
Beachdog – Good Morning
Beachdog – Dog
Beachdog is de nieuwe band van David Achter de Molen, frontman van het in 2016 gestopte punkfenomeen John Coffey. Hij richtte deze gloednieuwe bende van beukers op samen met gitarist Ruben Lisman. De band is aan het touren en brengt morgen hun debuutalbum Beachdog uit, Release van de Week op Musicmaker.nl! Lees het interview met David en Ruben in Musicmaker 488, mei-juni 2022.

Moon Moon Moon – Forest Ln. 16
Blanko – Wake Up
AJ Plug – Gimme A Smile 

MUSICMAKER EVENTS SPOTLIGHT
Feiertag – Trepidation (feat. Msafiri Zawose)
Op zaterdag 7 mei is het Muzikantendag in de Melkweg Amsterdam. In de Musicmaker Magazine Zaal kun je onder anderen een workshop verwachten van Joris Feiertag, drummer van Kraak & Smaak en onder eigen naam componist en producer van dit nummer dat in de soundtrack van de Fifa22 game te horen is. Lees erover in Musicmaker 488, de mei-juni editie. Nu uit!

4B2M – Nijmegen (Have Some Fun)
Selah Sue – Catch My Drift
Red Hot Chili Peppers – Aquatic Mouth Dance 

MUSICMAKER CLASSIC
Doe Maar – Tijd Genoeg
In de Musicmaker van mei 2018 spreken we uitgebreid met Henny Vrienten over zijn ‘inspiratie’. Lees het terug op Musicmaker.nl, inclusief een persoonlijk IM van redacteur Chris Dekker. Ter nagedachtenis dit nummer van Doe Maar (let ook op de schitterende baslijnen!), gezongen door Ernst Jansz -  Tijd Genoeg:
Oh als je wit
Dan is elk ogenblik voor jou
En alles wat je vragen zou
Maar laat mij nou niet alleen

Uitzending 21 april terugluisteren: 

Uitzending 14 april terugluisteren:

Luister de vorige 8 uitzendingen terug die bij de vorige editie van Musicmaker hoorden. Check hier.  

zoeken
zoeken