Release van de Week: FKJ - Vincent

Vandaag verschenen - 3 juni 2022

Muzieknieuws 10-06-2022 06:06

We leerden de Franse producer FKJ kennen toen hij in de naast ons redactiekantoor gelegen Red Bull Studios de ‘Amsterjam - Fkj & Marieezy’ sessie opnam. Nu, jaren later, komt hij met een nieuw album, Vincent, Release van de Week op Musicmaker.nl.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een video en een Spotify-playlist.

French Kiwi Juice AKA FKJ is een multi-instrumentalist en producer die met één voet in de nieuwe wereld staat en met de andere in de oude. Hij maakt soulvolle, grenzeloze muziek. Zijn songs vermengen jazz, soul, folk, rock en experimentele beats die complexiteit en intimiteit combineren.


Vincent is FKJ's opvolger van zijn 2017 album French Kiwi Juice (als je het tussendoortje Just Piano niet meerekent). Tijdens het maken van Vincent realiseerde hij zich dat hij opnieuw de vrijheid van het tiener-zijn wilde aanboren, waarin hij muziek maakt puur uit speelsheid en zonder overpeinzingen. Resultaat is een plaat die voortkabbelt zonder dat dat een negatieve connotatie heeft. Integendeel, ik kan er heerlijk bij wegdromen, 's ochtends vroeg, 's avonds laat. FKJ maakte het album in zijn home studio ergens in Zuid-Oost Azië, tijdens de lockdown, zonder wifi; een soloalbum met af en toe gastbijdragen, zoals van Toro y Moi, (((o))), Little Dragon en Carlos Santana. 


De making of video! 

De sessie in Red Bull Studios Amsterdam (gevestigd in Q-Factory) van jaren geleden, waardoor ik 'viel' voor de muziek van FKJ. De video staat alleen nog in slechte staat online, reden onduidelijk. Maar toch: 

Luister naar Vincent: 

zoeken
zoeken