Backstage bij de Sven Hammond Big Band van Matthijs Gaat Door

Backstage bij de Sven Hammond Big Band van Matthijs Gaat Door

De beste video's en extra interviews met Chelsea Laverne, Joost Kroon, en meer

Musicmaker sprak een flink deel van de Sven Hammond Big Band, tijdens de opnames van Matthijs Gaat Door. In het magazine lees je hoe een werkweek er voor de band uit ziet qua voorbereidingen, repetiti.....meer »»

Amsterdam Guitar Heaven op zaterdag 20 november - Gearshow Gitaar & Bas - Workshopfestival - Avondshow

In 8 zalen van Q-Factory Amsterdam 12.00-18.00u | 20.30-23.00u

Met Gitarist, De Bassist, Musicmaker en partners organiseren we op zaterdag 20 november een extra grote editie van Amsterdam Guitar Heaven! Je kan nu je tickets bestellen (vanaf € 5,-!) en we ho.....meer »»

De beste 15 microfoons in 2021

Onze selectie van microfoons voor instrumenten, vocals en podcasts in alle prijsklasen

De beste microfoons onderscheiden zich in veelzijdigheid. Of je nou instrumenten, vocals, vlogs of voice-overs wil opnemen; er is altijd een microfoon die bij je past. Maar waar moet je beginnen met z.....meer »»

Release van de week: Leendert Haaksma - 12 Combustions

Vandaag verschenen: 15 oktober 2021

Leendert Haaksma heeft met Michel van Schie op bas en Martijn Vink op drums een geweldig eerste album onder eigen naam afgeleverd. De titel van de eerste track op het album, Bonham, verraadt al waar.....meer »»

Release v/d Week: Racoon - Spijt is iets voor later

Eerste NL-talige langspeler

Als je het succes van hun nummer Oceaan in acht neemt, hoeft een album vol met dergelijke tracks in hun moerstaal geen grote verassing te zijn. De cynicus zou kunnen zeggen dat deze plaat een gerichte.....meer »»

Millenium MPS-850

Prijsvechter met klasse

Na de prijzenslag bij akoestische drums lijk je nu ook bij elektronische drums steeds meer ‘trommel voor je geld’ te krijgen. De Millenium MPS-850 gaat daarbij wel heel ver. Voor minder dan zeshon.....meer »»

Sloper - het onwaarschijnlijke kwartet met Cesar Zuiderwijk en Mario Goossens

Twee drummers, twee gitaristen

Sloper heeft niet minder dan twee topdrummers als stralend middelpunt: Cesar Zuiderwijk van Golden Earring en Mario Goossens van Triggerfinger. Maar zij zijn natuurlijk nergens zonder de inbreng van d.....meer »»

Wild Romance-drummer Jan ’t Hoen brengt de Keymusic-keten naar 30 winkels

Nieuwe winkels in Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Deventer en straks ook Kortrijk en Maastricht

Jan ’t Hoen kocht met zijn bedrijf twee jaar geleden de Keymusic-keten op. Anders dan je zou verwachten in tijden van corona en webwinkels is het aantal Keymusic-winkels sindsdien alleen maar gegroe.....meer »»

'Making of' video's van het Leendert Haaksma's 12 Combustions album

Morgen, 15 oktober, release van 12 Combustions - album Leendert Haaksma met Michel van Schie en Martijn Vink

Het is zijn eerste album onder eigen naam. Leendert Haaksma presenteert 15 oktober ‘12 Combustions’, een intens instrumentaal album met alleen eigen werk. Met Muziekmaker maakten we tijdens de opn.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken