De beste 15 microfoons in 2021

De beste 15 microfoons in 2021

Onze selectie van microfoons voor instrumenten, vocals en podcasts in alle prijsklasen

De beste microfoons onderscheiden zich in veelzijdigheid. Of je nou instrumenten, vocals, vlogs of voice-overs wil opnemen; er is altijd een microfoon die bij je past. Maar waar moet je beginnen met z.....meer »»

RIP Klaus Schulze

Afscheid van een pionier - 4 augustus 1947 – 26 april 2022

Afgelopen dinsdag overleed Klaus Schulze. Hij was een van de belangrijkste pioniers van de elektronische muziek als sleutelfiguur in de zgn. 'Berliner Schule', korte tijd als lid van Tangerine Dream, .....meer »»

Sloper - het onwaarschijnlijke kwartet met Cesar Zuiderwijk en Mario Goossens

Twee drummers, twee gitaristen

Sloper heeft niet minder dan twee topdrummers als stralend middelpunt: Cesar Zuiderwijk van Golden Earring en Mario Goossens van Triggerfinger. Maar zij zijn natuurlijk nergens zonder de inbreng van d.....meer »»

Woensdag 11 mei 2022: Hybrid Drums Experience in Q-Factory Amsterdam, met Zep, Pim Aarden en Davy Deckmijn

4de editie van dit event waarin je alles ziet, hoort en uitgelegd krijgt over hybride drummen anno 2022!

Het combineren van akoestische en elektronische drums met laptop in één set-up, dat is ‘hybride drummen’. Tijdens deze vierde editie van de Hybrid Drums Experience laten drie succesvolle hybride.....meer »»

De inspiratie van Henny Vrienten

Ter nagedachtenis aan Henny Vrienten (1948-2022) - uit Musicmaker 455, mei 2018

‘Ik hou niet zo van het begrip inspiratie. Als je iets moet maken en je gaat op inspiratie zitten wachten, kun je lang wachten. Ik geloof in voorwaarden scheppen. Ik weet wat mijn voorwaarden zijn o.....meer »»

IM Henny Vrienten

Een grootheid is niet meer

Op 25 april is Henny Vrienten in het bijzijn van zijn familie overleden. Hij werd slechts 73 en ondanks dat hij al gestopt was met optreden vanwege ziekte komt het als een klap voor iedereen die hem k.....meer »»

Muzikantendag op zaterdag 7 mei 2022 in de Melkweg Amsterdam

Met Joris Feiertag, Candy Dulfer, Demospreekuur en veel meer

Kort na de deels gestreamde Muzikantendag op 27 november komt er op zaterdag 7 mei alweer een nieuwe editie, maar nu op volle stoom, mét een Musicmaker Magazine Zaal en inclusief de natuurlijk altijd.....meer »»

Eg de Jong gaat met The Shavers voor het volle pond

Neef van oorspronkelijke gitarist Cock de Jong neemt stokje over!

De meest onwaarschijnlijke band van Nederland is terug: The Shavers. Met de 16-jarige Eg de Jong op gitaar speelde de band afgelopen jaar op onder meer De Zwarte Cross en in een stampvol Paradiso en d.....meer »»

Wild Romance-drummer Jan ’t Hoen brengt de Keymusic-keten naar 30 winkels

Nieuwe winkels in Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Deventer en straks ook Kortrijk en Maastricht

Jan ’t Hoen kocht met zijn bedrijf twee jaar geleden de Keymusic-keten op. Anders dan je zou verwachten in tijden van corona en webwinkels is het aantal Keymusic-winkels sindsdien alleen maar gegroe.....meer »»

Release v/d Week: MY BABY - sake sake sake

Electro-roots DeLuxe

MY BABY werd groot door de combinatie van delta-blues en dance. Echter, op hun vijfde studioalbum zijn hun bluesy behoorlijk verscholen achter een electro-gordijn. Niet getreurd, want het power-trio h.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken