Bouw je eigen gitaar of bas en doe mee aan de DIY Kit Challenge van Thomann

Bouw je eigen gitaar of bas en doe mee aan de DIY Kit Challenge van Thomann

Win prijzen met de bouwpakketten voor gitaar, ukelele of bas

Kant-en-klare gitaarbouwpakketten zijn niet nieuw. Met de #DiyKitChallenge moedigt Thomann je aan om creatief te zijn. Een bouwpakket is goedkoop en zo klaar, maar het maken van een uniek (en goed spe.....meer »»

Marketing & Mindset = Rock&Roll Podcast - de eerste 3 podcasts staan online

Nieuwe podcast door Mirjam Sieben Onlightning in samenwerking met Musicmaker

Mirjam Sieben heeft voor Musicmaker de serie Bandpromotie geschreven. In 6 delen behandelt ze methodes hoe muzikanten hun fanbase kunnen uitbouwen via online marketing. Daarnaast is ze frontvrouw van .....meer »»

Deelnemers Popronde 2021 bekendgemaakt

Van 11 september tot en met 27 november concerten door heel Nederland

Gisteravond maakte de organisatie van Popronde bekend welke bands en artiesten mee gaan doen Popronde 2021. Voor talloze liefhebbers en kansmakers is het maandenlange wachten eindelijk voorbij. In een.....meer »»

Repeteren met Eefje De Visser

Focus op soloshows en een nieuwe plaat

Eefje de Visser gaat even helemaal solo. Daarom repeteert de zangeres, multi-instrumentaliste en liedjesschrijfster nagenoeg in haar eentje. Tegelijkertijd werkt ze ook aan een nieuwe plaat, midden in.....meer »»

De studio en muzikale visie van Simon Akkermans

Gut feeling & tape echo

In het hartje van Rotterdam bevindt zich de even geniaal als bescheiden genaamde Epic Rainbow Unicorn Studio. Dit is het geluidslaboratorium van Simon Akkermans, genre-overschrijder en een van Nederla.....meer »»

Release van de Week: Luwten - Draft

Vandaag verschenen - 30 april 2021

Onder de naam Luwten maakt Tessa Douwstra prachtige muziek. De basis is singer-songwriter, maar met mooie wendingen, aparte verrassingen en een mooie laag elektronica. Musicmaker sprak haar over haar .....meer »»

Tips & Tricks: De nieuwe hobby van Tessa Douwstra aka Luwten

Train je sampling- en songwritings-skills!

In ons interview met Tessa Douwstra in Musicmaker 482, mei-juni 2021, deelde de Luwten-frontvrouw een paar interessante tips. Een hele mooie daarvan haalde de papieren editie van het blad niet, maar .....meer »»

Live-streamen, hoe pak je dat aan?

Bereik je publiek in festivalloze tijden!

Als er één fenomeen is dat tijdens de coronacrisis als een magische bonenstaak in muziekland omhoog is geschoten, is dat wel het live-streamconcert. Het is op z’n minst een middel om onze impuls t.....meer »»

Golden Earring na zestig jaar gedwongen om te stoppen

Gitarist George Kooymans heeft spierziekte ALS en kan niet meer spelen

Na niet minder dan zestig jaar is er een einde gekomen aan de Golden Earring. Onlangs werd bekend dat gitarist, voornaamste componist en incidentele leadzanger George Kooymans aan de progressieve zenu.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken