Reportages vanaf het ESNS 2023 showcasefestival

Reportages vanaf het ESNS 2023 showcasefestival

Eurosonic Noorderslag - 18-21 januari 2023

Elke avond tientallen showcases van woensdag 18 januari tot en met zaterdag 21 januari. Dat is ESNS 2023. En voor professionals is er overdag de conferentie om panels en seminars te volgen en te netwe.....meer »»

ESNS 2023 - De acts om naar uit te kijken

Inclusief warming-up video's en Spotify playlist

Het groet en bloeit, het talent in Nederland en BelgiĆ«. In de coronatijd (klinkt als: ligt alweer ver achter ons!) is er veel ontstaan wat nu tot wasdom komt. We gaan de resultaten zien op Eurosonic .....meer »»

Musicmaker Stage bij de Penguin Showcases tijdens ESNS

Hilin, Jesperjesper, Subterranean Street Society, Cloudy-Oh, 3 Eyed Kids en Koala Disco

De redactie van Musicmaker heeft zes acts geselecteerd om woensdag 18 januari 2023 tussen 20.00 uur en 01.00 uur een showcase te doen op het Musicmaker Stage bij de Penguin Showcases tijdens ESNS in d.....meer »»

Caro Emerald is niet meer... Lang leve The Jordan!

Acht vragen aan Caroline van der Leeuw

Caroline van der Leeuw was als frontvrouw van Caro Emerald een van Nederlands grootste muzikale exportproducten. Nu is het tijd om haar van een andere kant te zien met haar nieuwe act The Jordan. Volg.....meer »»

Terugluisteren: Musicmaker Radio uitzendingen - met muziek uit de nieuwste editie

Elke donderdagavond op Pinguin Radio, 21.00-22.00u

Musicmaker Radio! Elke donderdag van 21.00-22.00 uur een uur lang muziek die met de lopende editie te maken heeft, met wat we op onze website en socials publiceren, of muziek gekoppeld aan de events w.....meer »»

Release van de Week: Iggy Pop - Every Loser

Vandaag verschenen - 6 januari 2023

Een nieuw album van Iggy Pop met een sterbezetting. Op de meeste nummers speelt Chad Smith drums en Duff McKagan bas, maar er zijn ook bijdragen van Josh Klinghoffer, Dave Navarro, Stone Gossard, Trav.....meer »»

Release van de Week: Sem Jansen - Uncle Sem

Vandaag verschenen - 13 januari 2023

Uncle Sem is het indringende solodebuut van Sem Jansen. Het album vertelt het verhaal van zijn transitie van vrouw naar man, inclusief nummers die hij inzong toen hij nog Britt heette. Sem is al jaren.....meer »»

De beste 15 microfoons in 2021

Onze selectie van microfoons voor instrumenten, vocals en podcasts in alle prijsklasen

De beste microfoons onderscheiden zich in veelzijdigheid. Of je nou instrumenten, vocals, vlogs of voice-overs wil opnemen; er is altijd een microfoon die bij je past. Maar waar moet je beginnen met z.....meer »»

Jack Poels, Flora en Hartevrouw

POP ART: Muzikanten over hun favoriete kunstwerk - en de soundtrack die daarbij hoort.

Pop Art, ofwel de kunst die popmuzikanten inspireert. De website Nederland Unlocked is een serie begonnen waarin muzikanten vertellen over hun favoriete kunstwerk en de soundtrack die daarbij hoort. Z.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken