Release v/d Week: Jungle By Night - Algorhythm

Release v/d Week: Jungle By Night - Algorhythm

Analoge oerdans

Na meer dan een decennium dansvloeren te hebben gevuld in meer dan verschillende dertig landen, komt Jungle By Night met hun zesde studioalbum. Zoals bij vele acts heeft corona en de lockdown z’n ui.....meer »»

Les Pauls Number One brengt 800.000 euro op

De eerste Gibson Les Paul die door de man zelf werd goedgekeurd en bespeeld

Vooraf werd de prijs op 150.000 dollar geschat, maar uiteindelijk bracht 'Number One', Les Pauls eerste goedgekeurde exemplaar van de singlecut die zijn naam draagt, 930.000 dollar (ruim 800.000 euro).....meer »»

Release van de week: Leendert Haaksma - 12 Combustions

Vandaag verschenen: 15 oktober 2021

Leendert Haaksma heeft met Michel van Schie op bas en Martijn Vink op drums een geweldig eerste album onder eigen naam afgeleverd. De titel van de eerste track op het album, Bonham, verraadt al waar.....meer »»

Paceshifters op de cover van Musicmaker

Storm & Drang

In hun dertiende jaar, na ontelbaar veel optredens in clubs en op festivals door heel Europa, bracht Paceshifters hun vijfde studioalbum uit. Brand New Plan heet de plaat, die niet alleen toepasselijk.....meer »»

'Making of' video's van het Leendert Haaksma's 12 Combustions album

Morgen, 15 oktober, release van 12 Combustions - album Leendert Haaksma met Michel van Schie en Martijn Vink

Het is zijn eerste album onder eigen naam. Leendert Haaksma presenteert 15 oktober ‘12 Combustions’, een intens instrumentaal album met alleen eigen werk. Met Muziekmaker maakten we tijdens de opn.....meer »»

De studiostek van Jim Zwinselman

Onstaansplek van Jimmy Diamond

Jim Zwinselman etaleert zijn gitaarkunsten in bands als Bökkers, Boogie Monster, het Amerikaanse Strand Of Oaks en zijn eigen band Jimmy Diamond. In die laatste kan hij ook zijn creatieve ei kwijt en.....meer »»

Negen vragen aan Pip Blom

'Soms weet ik opeens niet meer hoe ik een liedje moet spelen'

Pip Blom valt zeer in de smaak in het Verenigd Koninkrijk, waar ze al uitvoerig tourde en onder meer op Glastonbury speelde. Maar in Nederland behoort ze tegenwoordig - ondanks haar schamele 25 lentes.....meer »»

Backstage bij de Sven Hammond Big Band van Matthijs Gaat Door

De beste video's en extra interviews met Chelsea Laverne, Joost Kroon, en meer

Musicmaker sprak een flink deel van de Sven Hammond Big Band, tijdens de opnames van Matthijs Gaat Door. In het magazine lees je hoe een werkweek er voor de band uit ziet qua voorbereidingen, repetiti.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken