Crumar Spirit

Crumar Spirit

Terugkeer van een einzelgänger?

Moog, Oberheim, ARP, Roland, Yamaha kennen we allemaal, maar er waren meer synthmerken. Verschillende daarvan waren Italiaans zoals Crumar dat hun Spirit uit de 80’s opnieuw gaat uitbrengen......meer »»

Novation breidt de FLkey serie uit met grotere controllers FLkey 49 en FLkey 61

Controllers speciaal voor FL Studio gebruikers

Voortbordurend op de FLkey-reeks die in 2022 werd gelanceerd, introduceert Novation nu de FLkey 49 en FLkey 61 om tegemoet te komen aan de producers die een wat lijviger MIDI-keyboardcontroller willen.....meer »»

Jazz en world moeten terug op op NPO zenders: na protestmars is petitieboek aan Tweede Kamer aangeboden: dinsdag 27 juni 2023

Petitieboek aangeboden aan Tweede Kamer

Eens waren er programma's waar jazz en world voorbijkwam op radio en tv, zoals Vrije Geluiden, Co Live, DWDD, en Matthijs Gaat Door. Nu is er alleen op de radio nog een themakanaal NPO Soul&Jazz, waar.....meer »»

Fender komt met gelimiteerde Made In Japan Noir Series

Chique zwart

Fender heeft zijn MIJ-lijn (Made In Japan) uitgebreid naar gebieden buiten Japan door een aantal van zijn belangrijkste elektrische gitaren en basgitaren uit te brengen in een zijdeglans zwarte afwerk.....meer »»

De blues klonk in Grolloo, met Beth Hart, John Fogerty, Joanne Shaw Taylor en vele anderen

Verslag van de zesde editie Holland International Blues Festival

‘Groeten uit Grollo’ is het legendarische album van Cuby + Blizzards. Waar beter dan daar in ‘Grollo’ een bluesfestival organiseren? Op 9 en 10 juni vond in het rustieke Drentse dorpje Grolloo.....meer »»

Release van de week: Loupe - Do You Ever Wonder What Comes Next?

Vandaag verschenen: 16 juni 2023

Loupe’s gitarist Jasmine van der Waals wordt gefeatured in Musicmaker 495, ons zomernummer. Vandaag komt hun langverwachte, briljante album Do You Ever Wonder What Comes Next? uit, de Musicmaker Rel.....meer »»

Erica Synths Bullfrog

Brullende instapper

DJ/Producer Ritchie Hawthin werkte met Erica Systems aan een kleine modulaire synth. Hij is bedoeld als ‘instapper’, maar lijkt interessant genoeg voor alle producers met elektronische neigingen .....meer »»

Release van de week: Sofie Winterson - Southern Skies

Vandaag verschenen: 9 juni 2023

Wat is precies de essentie van een liedje? Dat is een zoektocht waarin je met gemak kunt verdwijnen: je offert controle op en laat de muziek leiden in zijn meest eenvoudige, pure vorm. Voor Sofie Wint.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken