'Vijf jaar lang maakte ik alleen maar slechte demo's'

'Vijf jaar lang maakte ik alleen maar slechte demo's'

Producer FINNEAS (o.a. Billie Eillish) over zijn doorbraak

FINNEAS schiep in zijn slaapkamerstudio samen met zijn zus Billie Eilish de sound waarmee zij de wereld zou veroveren. Maar zijn talent als producer was niet bepaald evident vanaf het eerste moment da.....meer »»

10 manieren om je laptop te optimaliseren voor het maken van muziek

De voorjaarschoonmaak kan ook in augustus!

Heb je last van een trage laptop, trage apps of moet je hem zelfs regelmatig opnieuw opstarten tijdens een sessie? Van het opruimen van je harde schijf tot het uitschakelen van de Wi-Fi: de redactie v.....meer »»

Bertolf's songwriting-tips!

You're Not Gonna Get It Everyday

Een liedje schrijven? Laat dat maar aan Bertolf over! De Zwolse troubadour heeft met onder meer hitnoteringen, Zilveren Harpen, Edison-nominaties, co-writes en reclame-syncs meer dan bewezen dat ie ee.....meer »»

Synthesizer- en recording-tips van Bram Ieven

Producer Aafke Romeijn doet een boekje open

Bram Ieven is gitarist, producer en overtuigd nerd op het gebied van synthesizers, drumcomputers en gitaareffecten. Hij produceerde albums voor zijn partner en bandlid Aafke Romeijn en releaste onder .....meer »»

Tips & Tricks: De nieuwe hobby van Tessa Douwstra aka Luwten

Train je sampling- en songwritings-skills!

In ons interview met Tessa Douwstra in Musicmaker 482, mei-juni 2021, deelde de Luwten-frontvrouw een paar interessante tips. Een hele mooie daarvan haalde de papieren editie van het blad niet, maar .....meer »»

Welke microfoons gebruikt Juan van Emmerloot om zijn drums op te nemen?

Video en extra's bij het interview in Musicmaker 481, maart 2021

'Mijn motto is: drums moeten natuurlijk klinken, althans als ze uit mijn studio komen’, aldus Juan van Emmerloot, drummer, producer, opnametechnicus en docent. We spreken hem in zijn studio in ‘s .....meer »»

Serie Bandpromotie in 6 delen - gratis download van de pdf's

Positionering, social media, merchandise, e-mailmarketing en meer

Mirjam Sieben van Onlightning leert muzikanten hoe ze hun fanbase kunnen uitbouwen via online marketing. Daarnaast is ze frontvrouw van hardrockband The Dirty Denims. Voor Musicmaker schreef ze de ser.....meer »»

Kerstmuziek: glad ijs of muzikale vrijplaats?

Vijf winterexperts aan het woord in Musicmaker - plus de Musicmaker Kerstmuziek Playlist

Wat hebben Clean Pete (foto boven), Trijntje Oosterhuis, Tom Smith van de Editors en Mell & Vintage Future gemeen? In één woord: Kerstmuziek! De een tourt in december al jaren door kerken, de ander .....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken