Tips & Tricks: De nieuwe hobby van Tessa Douwstra aka Luwten

Tips & Tricks: De nieuwe hobby van Tessa Douwstra aka Luwten

Train je sampling- en songwritings-skills!

In ons interview met Tessa Douwstra in Musicmaker 482, mei-juni 2021, deelde de Luwten-frontvrouw een paar interessante tips. Een hele mooie daarvan haalde de papieren editie van het blad niet, maar .....meer »»

Welke microfoons gebruikt Juan van Emmerloot om zijn drums op te nemen?

Video en extra's bij het interview in Musicmaker 481, maart 2021

'Mijn motto is: drums moeten natuurlijk klinken, althans als ze uit mijn studio komen’, aldus Juan van Emmerloot, drummer, producer, opnametechnicus en docent. We spreken hem in zijn studio in ‘s .....meer »»

Serie Bandpromotie in 6 delen - gratis download van de pdf's

Positionering, social media, merchandise, e-mailmarketing en meer

Mirjam Sieben van Onlightning leert muzikanten hoe ze hun fanbase kunnen uitbouwen via online marketing. Daarnaast is ze frontvrouw van hardrockband The Dirty Denims. Voor Musicmaker schreef ze de ser.....meer »»

Kerstmuziek: glad ijs of muzikale vrijplaats?

Vijf winterexperts aan het woord in Musicmaker - plus de Musicmaker Kerstmuziek Playlist

Wat hebben Clean Pete (foto boven), Trijntje Oosterhuis, Tom Smith van de Editors en Mell & Vintage Future gemeen? In één woord: Kerstmuziek! De een tourt in december al jaren door kerken, de ander .....meer »»

De No Man's Land reports - met video Lakshmi Songwriting Workout

Plus verslag van diverse panels op deze online muzikantenconferentie waaronder ons demopanel

No Man’s Land is de jaarlijkse muzikantenconferentie van het Utrechtse muziekplatform De Coöperatie. Met Musicmaker zijn we partner van dit event, dat dit keer online plaatsvond op 1 en 2 december......meer »»

Bandpromotie Blog - Aflevering 4 - Vijf redenen waarom mensen merchandise kopen

door Mirjam Sieben

In Musicmaker 477 (juli-aug 2020) schrijft Mirjam Sieben van Onlightning het vierde artikel van een reeks over online marketing voor muzikanten, over hoe je ook in deze tijden merchandise kunt verkope.....meer »»

Jac Bico over Gitaarsounds van The Beatles in onze videoserie StageCoach Sessions

7 video's met gitarist van The Analogues

Jac Bico had al een rijke carrière achter de rug voordat hij vijf jaar geleden gevraagd werd bij The Analogues te komen spelen, de band die inmiddels wereldwijd furore heeft gemaakt met het uitvoeren.....meer »»

Bandpromotie Blog - Aflevering 3 - Zichtbaar zijn zonder irritant te worden

door Mirjam Sieben

In de nieuwe Musicmaker (juni 2020, #476) lees je het derde deel van onze serie over online marketing voor muzikanten. Mirjam Sieben van Onlightning schrijft over social media voor je muziek. Leer in .....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken