MUZIKANTEN VERENIGT U!

MUZIKANTEN VERENIGT U!

Will Maas over Ntb, Michael Schack over De Muziekgilde

Wij muzikanten zijn eigenzinnig, spelen weliswaar graag in een team, maar zijn ook vaak individualistisch, en willen ons het liefst alleen bezighouden met muziek maken en produceren. We houden ons g.....meer »»

Online jammen - Latency-vrij!

Jamulus is meer dan alleen muziek maken

In ons artikel Online Jammen met Jamulus (Musicmaker & Slagwerkkrant, sept-okt 2022) proberen we het programma Jamulus uit. We worden daarbij aan de hand genomen door toetsenist, producer, studiobaas .....meer »»

Musicmaker Workshop Arrangeren door Willem Friede

Weblinks en Spotify playlist bij de No Man's Land videostream

De Musicmaker Workshop Arrangeren door Willem Friede is onderdeel van de No Man's Land muzikantenconferentie. Op woensdag 24 november, 12.30-13.30, werd de stream uitgezonden via enternomansland.nl, h.....meer »»

Is de iPad inmiddels goed genoeg als mobiele opnamestudio?

En welke audio/midi interfaces heb je ervoor nodig?

De nieuwste generatie iPads zijn krachtige machines om muziek mee te maken. Gecombineerd met de juiste externe hardware kunnen ze zelfs het middelpunt worden van een mobiele opnamestudio. We hebben 10.....meer »»

Een eigen PA voor je oefenruimte?

Wij geven je 6 aanschaftips

In Musicmaker komen veel kleine PA's voorbij, bedoeld voor oefenruimtes, kleine optredens en/of straatmuzikanten. Maar waar moet je nu op letten bij de aanschaf van zo'n systeem? Breng je muziek naar .....meer »»

De geheel vernieuwde vierde editie van het boek Muziekproductie is uit

Nu gratis thuisgestuurd als je een tweejaarabonnement op Musicmaker neemt - 12 edities voor € 67,50

Hans Weekhout, auteur van het uitstekende Nederlandse boek Muziekproductie heeft een geheel vernieuwde vierde editie uitgebracht. Meer pagina's, tips & tricks, plug-in suggesties, meer online content .....meer »»

'Vijf jaar lang maakte ik alleen maar slechte demo's'

Producer FINNEAS (o.a. Billie Eillish) over zijn doorbraak

FINNEAS schiep in zijn slaapkamerstudio samen met zijn zus Billie Eilish de sound waarmee zij de wereld zou veroveren. Maar zijn talent als producer was niet bepaald evident vanaf het eerste moment da.....meer »»

10 manieren om je laptop te optimaliseren voor het maken van muziek

De voorjaarschoonmaak kan ook in augustus!

Heb je last van een trage laptop, trage apps of moet je hem zelfs regelmatig opnieuw opstarten tijdens een sessie? Van het opruimen van je harde schijf tot het uitschakelen van de Wi-Fi: de redactie v.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken