Bertolf's songwriting-tips!

Bertolf's songwriting-tips!

You're Not Gonna Get It Everyday

Een liedje schrijven? Laat dat maar aan Bertolf over! De Zwolse troubadour heeft met onder meer hitnoteringen, Zilveren Harpen, Edison-nominaties, co-writes en reclame-syncs meer dan bewezen dat ie ee.....meer »»

Synthesizer- en recording-tips van Bram Ieven

Producer Aafke Romeijn doet een boekje open

Bram Ieven is gitarist, producer en overtuigd nerd op het gebied van synthesizers, drumcomputers en gitaareffecten. Hij produceerde albums voor zijn partner en bandlid Aafke Romeijn en releaste onder .....meer »»

Tips & Tricks: De nieuwe hobby van Tessa Douwstra aka Luwten

Train je sampling- en songwritings-skills!

In ons interview met Tessa Douwstra in Musicmaker 482, mei-juni 2021, deelde de Luwten-frontvrouw een paar interessante tips. Een hele mooie daarvan haalde de papieren editie van het blad niet, maar .....meer »»

Welke microfoons gebruikt Juan van Emmerloot om zijn drums op te nemen?

Video en extra's bij het interview in Musicmaker 481, maart 2021

'Mijn motto is: drums moeten natuurlijk klinken, althans als ze uit mijn studio komen’, aldus Juan van Emmerloot, drummer, producer, opnametechnicus en docent. We spreken hem in zijn studio in ‘s .....meer »»

Serie Bandpromotie in 6 delen - gratis download van de pdf's

Positionering, social media, merchandise, e-mailmarketing en meer

Mirjam Sieben van Onlightning leert muzikanten hoe ze hun fanbase kunnen uitbouwen via online marketing. Daarnaast is ze frontvrouw van hardrockband The Dirty Denims. Voor Musicmaker schreef ze de ser.....meer »»

Kerstmuziek: glad ijs of muzikale vrijplaats?

Vijf winterexperts aan het woord in Musicmaker - plus de Musicmaker Kerstmuziek Playlist

Wat hebben Clean Pete (foto boven), Trijntje Oosterhuis, Tom Smith van de Editors en Mell & Vintage Future gemeen? In één woord: Kerstmuziek! De een tourt in december al jaren door kerken, de ander .....meer »»

De No Man's Land reports - met video Lakshmi Songwriting Workout

Plus verslag van diverse panels op deze online muzikantenconferentie waaronder ons demopanel

No Man’s Land is de jaarlijkse muzikantenconferentie van het Utrechtse muziekplatform De Coöperatie. Met Musicmaker zijn we partner van dit event, dat dit keer online plaatsvond op 1 en 2 december......meer »»

Bandpromotie Blog - Aflevering 4 - Vijf redenen waarom mensen merchandise kopen

door Mirjam Sieben

In Musicmaker 477 (juli-aug 2020) schrijft Mirjam Sieben van Onlightning het vierde artikel van een reeks over online marketing voor muzikanten, over hoe je ook in deze tijden merchandise kunt verkope.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken