Musicmaker Workshop Arrangeren door Willem Friede

Musicmaker Workshop Arrangeren door Willem Friede

Weblinks en Spotify playlist bij de No Man's Land videostream

De Musicmaker Workshop Arrangeren door Willem Friede is onderdeel van de No Man's Land muzikantenconferentie. Op woensdag 24 november, 12.30-13.30, werd de stream uitgezonden via enternomansland.nl, h.....meer »»

Is de iPad inmiddels goed genoeg als mobiele opnamestudio?

En welke audio/midi interfaces heb je ervoor nodig?

De nieuwste generatie iPads zijn krachtige machines om muziek mee te maken. Gecombineerd met de juiste externe hardware kunnen ze zelfs het middelpunt worden van een mobiele opnamestudio. We hebben 10.....meer »»

Een eigen PA voor je oefenruimte?

Wij geven je 6 aanschaftips

In Musicmaker komen veel kleine PA's voorbij, bedoeld voor oefenruimtes, kleine optredens en/of straatmuzikanten. Maar waar moet je nu op letten bij de aanschaf van zo'n systeem? Breng je muziek naar .....meer »»

De geheel vernieuwde vierde editie van het boek Muziekproductie is uit

Nu gratis thuisgestuurd als je een tweejaarabonnement op Musicmaker neemt - 12 edities voor € 67,50

Hans Weekhout, auteur van het uitstekende Nederlandse boek Muziekproductie heeft een geheel vernieuwde vierde editie uitgebracht. Meer pagina's, tips & tricks, plug-in suggesties, meer online content .....meer »»

'Vijf jaar lang maakte ik alleen maar slechte demo's'

Producer FINNEAS (o.a. Billie Eillish) over zijn doorbraak

FINNEAS schiep in zijn slaapkamerstudio samen met zijn zus Billie Eilish de sound waarmee zij de wereld zou veroveren. Maar zijn talent als producer was niet bepaald evident vanaf het eerste moment da.....meer »»

10 manieren om je laptop te optimaliseren voor het maken van muziek

De voorjaarschoonmaak kan ook in augustus!

Heb je last van een trage laptop, trage apps of moet je hem zelfs regelmatig opnieuw opstarten tijdens een sessie? Van het opruimen van je harde schijf tot het uitschakelen van de Wi-Fi: de redactie v.....meer »»

Bertolf's songwriting-tips!

You're Not Gonna Get It Everyday

Een liedje schrijven? Laat dat maar aan Bertolf over! De Zwolse troubadour heeft met onder meer hitnoteringen, Zilveren Harpen, Edison-nominaties, co-writes en reclame-syncs meer dan bewezen dat ie ee.....meer »»

Synthesizer- en recording-tips van Bram Ieven

Producer Aafke Romeijn doet een boekje open

Bram Ieven is gitarist, producer en overtuigd nerd op het gebied van synthesizers, drumcomputers en gitaareffecten. Hij produceerde albums voor zijn partner en bandlid Aafke Romeijn en releaste onder .....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken