St. Vincent een week lang in de Late Show

Haar Nine Inch Nails cover Piggy nu ook digitaal beschikbaar

Muzieknieuws 24-07-2022 08:44

St. Vincent doet weer van zich spreken. Komende week, vanaf maandag 25 juli 2022, staat ze een week lang met haar band in de Late Show. Tegelijk brengt ze de cover van het Nine Inch Nails nummer Piggy digitaal uit, met Dave Grohl op drums.  

<iframe width="1280" height="720" src="https://www.youtube.com/embed/mBNOnyiOIR8" title="St. Vincent & Stay Human "Dreams" - The Late Show's Commercial Breakdown" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
St. Vincent heeft een cover van het Nine Inch Nails nummer Piggy uit 1994 opnieuw uitgebracht voorafgaand aan een week lang verblijf bij CBS's talkshow ‘The Late Show with Stephen Colbert’ met haar nieuwe band Stay Human.

Annie Clark AKA St. Vincent speelt alle instrumenten zelf, behalve de drums: die zijn voor Dave Grohl.

 

Het nummer, dat op hun tweede studioalbum The Downward Spiral staat, werd door Trent Reznor opgenomen in zijn beruchte Le Pig studio in de 10050 Cielo Drive residentie in Beverly Hills, de locatie van de Manson Family's 1969 Tate moorden.

 
Terwijl de track eerder beschikbaar was als een Amazon Original release in 2020, gevolgd door een limited edition 7-inch single voor Record Store Day in 2021, was de St. Vincent cover vanaf afgelopen vrijdag ook digitaal beschikbaar. 

St. Vincent zegt: ‘Piggy blijft tot op de dag van vandaag een van mijn favoriete Nails-nummers. Ik ben geobsedeerd door de slinky tamboerijn die net een beetje lui aanvoelt. En toen ik dit nummer uit elkaar haalde om het te coveren, kostte het me veel tijd om de intensiteit van de groove echt te begrijpen.

‘Het is een donkere, industriële reggae. Gespierd, maar nooit zo vervormd als je het je voorstelt... Ze lieten een ingewikkeld patroon makkelijk lijken en maakten grote, gedurfde soundkeuzes.’

In 2021 spraken met St. Vincent naar aanleiding van de release van haar album Daddy's Home. Lees het interview elders op Muscimaker.nl

 

zoeken
zoeken