Release van de Week: Elephant - Big Thing

Vandaag verschenen - 27 mei 2022

Muzieknieuws 26-05-2022 11:50

De band was een van de verrassingen op ESNS22 en het debuutalbum is vandaag uitgekomen. We vinden het zo goed dat het onze Release van De Week is. Dames en heren: Elephant.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een video en een Spotify-playlist.

Sinds ESNS22 zijn we fan van Elephant, met daarin onder meer twee leden van een andere band waar we zo van houden: The Cosmic Carnival. Deze band + gasten kan je momenteel in de theaters checken met hun prachtige Fleetwood Mac show. Maar terug naar Elephant. In de komende editie van ons zusterblad De Bassist lees je een interview met Bas Vosselman en wij beluisterden het album. Big Thing is nu uit op Excelsior Recordings en onze recensent Arnoud Bodde noemt het een 'kroonjuweel in de maak':

De eerste EP en het (online) optreden van de Rotterdamse indieband Elephant op Eurosonic Noorderslag maakten al nieuwsgierig naar dit debuutalbum. Drie reeds uitgebrachte singles staan als eerste op de plaat. Hooked from page one, zoals ze in de literaire wereld zeggen. Medicine is een zomers festival op zich en Hometown een fraaie ode aan weggaan, dromen najagen en Rijsoord, waar zanger/gitarist Frank Schalkwijk, gitarist Michael Broekhuizen, bassist Bas Vosselman en drummer Kaj van Driel tijdens de pandemie in een groentekas aan hun muziek werkten. De invloed van producer Pablo van de Poel is hoorbaar, bijvoorbeeld in een nummer als Sunlight, met een zompige bas en een heerlijke zachte ruis die ergens zweeft tussen het geluid van een warme lp en de zee in de verte. Afgaande op Big Thing heeft Elephant alles in zich om de komende jaren uit te groeien tot een van de kroonjuwelen uit de rijke historie van Excelsior Recordings. Benieuwd geworden? Hieronder zie je hun ESNS-showcase en daaronder beluister je het album.


zoeken
zoeken