Interview met Kizzo, Grammy-winnaar uit Amsterdam Oost, succesvol in L.A.

Een nieuwe aflevering in onze serie 'Vreemdelingenlegioen'

Muzieknieuws 09-06-2022 16:36

In de serie 'Vreemdelingenlegioen' interviewen we Nederlandse muzikanten die verhuisd zijn naar het buitenland en daar succes hebben. Kizzo heeft mega-succes. Hij was onlangs in Nederland om zijn Buma Music In Media Award in ontvangst te nemen voor zijn werk aan de track I Need You van Jon Batiste. Kort daarvoor won hij een Grammy Award voor 'beste album' voor zijn werk aan het album We Are van Jon Batiste (foto boven). In Musicmaker 489 vind je het interview met Kizzo, hier op Musicmaker.nl een introductie, video's en een playlist die we samenstelden met zijn producties.

Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel in Musicmaker 489, juli-augustus 2022. Je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Musicmaker op zonder verzendkosten. 

Hoe bizar kan het leven lopen… je bent 22 jaar en vertrekt naar Los Angeles om daar als muzikant en producer aan het werk te gaan. Op zich al een fikse uitdaging, zou je zeggen. Maar dat je dan uiteindelijk dertien jaar later een Grammy op de vensterbank hebt staan en de Buma Music In Media Award 2022 wint, maakt het nog meer een jongensboek dan het sowieso al was.

Musicmaker spreekt met Kizzo op de maandagmiddag nadat hij de Buma Music in Media Award in ontvangst had genomen in de categorie ‘Beste Sync in Reclame’ voor zijn werk aan de track I Need You van Jon Batiste. Het is voor Kizzo de tweede prestigieuze prijs in korte tijd. Onlangs won hij als eerste Nederlander ooit een Grammy Award in de categorie Album Of The Year voor zijn werk als songwriter en producer voor Jon Batiste. Tierce Alec John Person, beter bekend als Kizzo, is nog een paar dagen in Nederland voordat hij op woensdag weer naar het zonnige L.A. vertrekt. Dus dat is een mooie gelegenheid om hem eens te spreken over de fantastische weg die hij heeft afgelegd van zijn jeugd in Amsterdam-Oost tot een eigen studio in het Mekka van de entertainmentindustrie. 

Lees het interview in Musicmaker 489, juli-augustus 2022. 

                     Aan het werk met co-writer Autumn Rowe


Check hier de video van I Need You. 

 
En check het Red Carpet interview met Kizzo voorafgaand aan de Grammy 2022 uitreiking. 

We maakten een playlist met de tracks die Kizzo produceerde, 2008-2022:

 

kizzomusic.com

zoeken
zoeken