RIP Steve Priest

RIP Steve Priest

Sweet-bassist overleden

Steve Priest, oprichter, bassist en later ook zanger van the Sweet is op 72-jarige leeftijd overleden. We kijken terug op het leven en de muziek van de Brit......meer »»

Release van de week: Sloper - Sloper

Vandaag verschenen - 5 juni 2020

Rockdrumroyalty! Sloper, de nieuwe band van Mario Goossens en Cesar Zuiderwijk dook na de eerste succesvolle optredens, onder meer op Eurosonic, de studio in, met de ep Sloper als glanzend resultaat. .....meer »»

Artificiele intelligentie en muziek - griezelige fake-versies van Elvis, Katy Perry en Queen Elizabeth

Computer generated vocals en muziek worden steeds beter

In de videowereld zijn de 'deep fakes' heel actueel, maar ook in de audiowereld kun je niets meer vertrouwen. Met AI, Machine Learning en verwante technieken lukt het steeds beter vocals én muziek te.....meer »»

Rose Marin

Schrijft songs op maat

De Noord-Hollandse singer-songwriter Rose Marin zag haar inkomsten van optredens wegvallen, toen de horeca half maart de deuren sloot. Ze besloot daarom, tegen betaling, songs op maat te gaan schrijve.....meer »»

Release van de week: Vandenberg - 2020

Vandaag verschenen - 29 mei 2020

Ondanks recent succes met Vandenberg’s MoonKings vond Adriaan van den Berg (66) het tijd om de slapende reus die hem bijna veertig jaar geleden deed doorbreken, te wekken uit zijn winterslaap. Van.....meer »»

Drive-By Truckers - Hardwerkend en strijdvaardig

Vuist-in-de-lucht-rock en no-nonsense-americana

Het zijn moeilijke tijden, niet in de laatste plaats voor muzikanten. Maar hoe laat je die doorklinken in je muziek? Is het immers niet aan artiesten om op moeilijke tijden te reflecteren? Drive-By Tr.....meer »»

Zes vragen aan Adje van den Berg

Over de wederopstand van Vandenberg en z'n favoriete wijn

Ondanks recent succes met Vandenberg’s MoonKings vond Adriaan van den Berg (66) het weer tijd om de slapende reus die hem bijna veertig jaar geleden deed doorbreken, te wekken uit zijn winterslaap. .....meer »»

Release van de week: The 1975 - Notes On A Conditional Form

Vandaag verschenen - 22 mei 2020

Acht singles gingen vooraf aan de lang uitgestelde release van dit nieuwe album van The 1975, geproduceerd door hun drummer George Daniel, in een tijdsbestek van 19 maanden, tijdens een reis langs 16 .....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken