Maak kennis met de Popronde-bands

G.T. Thomas

Muzieknieuws 17-12-2020 11:12

Eerder dit jaar koos de Popronde zo'n 120 acts uit vele honderden inschrijvingen en uiteindelijk selecteren ruim 40 steden welke acts er in hun kroegen, theaters, koffiehuizen en podia spelen. De Popronde 2020 vindt – we kennen allemaal de reden – van januari tot en met maart 2021 plaats. Elke editie licht Musicmaker - partner van de Popronde - drie opvallende bands of artiesten uit en hier online hoor en zie je deze acts! Deze keer is het G.T. Thomas.

G.T. Thomas – wij mogen Gwen zeggen – is een Amerikaanse-Nederlandse producer en one-woman-band. G.T. speelt bas, synths en zingt, ze bedient een drummachine en dat is helemaal live zonder computer of meelopende tracks. Haar album I Am A Highlighter Pen is uitverkocht, die hoor je hieronder, maar eerst een leuke video!



Gwen heeft wat wijze woorden in ons magazine die we je niet willen onthouden:
'Alhoewel het mogelijk is dat een band ontdekt zou worden puur vanwege het feit hun muziek heel goed is is het een extreem onvolwassen houding tot je carrière om je succes te laten afhangen van mond-tot-mond-reclame, haha. Muzikanten doe zichzelf veel pijn van dat soort passiviteit. We zijn allemaal verantwoordelijk voor ons eigen succes.'

We vragen zoals altijd ook minder serieuze zaken. Gwen reist per OV, omdat haar jet-pack gedemonteerd is om haar one-woman-band rig in elkaar te zetten. Jammer, want hoe vet is het op op een buitenpodium met een jet-pack neer te dalen?

En hier is haar uitverkochte album:

 

zoeken
zoeken