Premiere: tweede live-sessie Opera Alaska!

Premiere: tweede live-sessie Opera Alaska!

Interview met bandlid en Musicmaker-columnist Marzio Scholten

Vroege vogels waren er al van op de hoogte, maar Nederland is een fijn muzikaal project project rijker: Opera Alaska. Het is een samenwerkingsverband tussen Marien Dorleijn (frontman en songwriter van.....meer »»

Release van de week: EOB - Earth

Vandaag verschenen - 17 april 2020

EOB is Radiohead-gitarist Ed O'Brien en 'Earth' is zijn solodebuut. Vergeleken met zijn werk in Radiohead is het een opvallend songgericht album geworden, met uitgesproken gitaarsounds, maar ook opval.....meer »»

In tijden van corona

belangrijkste artikelen verzameld

De afgelopen weken plaatsten we veel artikelen over alles wat ons muzikanten raakt tijdens deze corona-crisis: variërend van creatieve initiatieven, via afleidend tijdverdrijf tot financiële regelin.....meer »»

Nona

Een beetje geluk, veel talent en een goede vibe

Vorig jaar verraste Nona Nederland en België met haar vintage maar tijdloze popsongs en soulvolle stem. Ze releaste haar gelijknamige debuutalbum in november en dit jaar staat ze onder meer op North .....meer »»

DIY-MInimoog op bestelling

Bob Fridzema maakt ze voor je

Toetsenist Bob Fridzema tourt normaliter veelvuldig met verschillende bluesrock-acts in Groot-Brittannië en de rest van Europa. Zoals vele muzikanten, zoekt hij tijdens deze crisis naar alternatieve.....meer »»

GibsonTV - Homemade Music Sessions

Judy Blank en DeWolff gaan virtueel de wereld over

Al weken doen we verslag van alle online-activiteiten die plaatsvinden nu festivals en poppodia stil liggen. Gibson selecteerde per land twee artiesten die een song mochten aanleveren. Voor Nederland .....meer »»

Crumar lanceert Mojo Classic

Ook in desktopversie

Het Italiaanse Crumar maakte al een zeer goede indruk met de Mojo: een lichte en authentiek klinkende Hammond-kloon. De Mojo Classic is een helemaal opnieuw ontworpen opvolger, die juist weer in een m.....meer »»

Muzikant in het Nieuws: Lian Ray

Maakte een album aan de rand van de afgrond

De perskit-bio die bij Lian Ray’s album Rose wordt geleverd, leest als een script van een rock & roll-biopic dat menig Hollywood-regisseur zou doen watertanden. Na internationaal succes met de Frans.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken