Maak kennis met de Popronde-bands

Windup Space

Muzieknieuws 17-12-2020 12:12

Eerder dit jaar koos de Popronde zo'n 120 acts uit vele honderden inschrijvingen en uiteindelijk selecteren ruim 40 steden welke acts er in hun kroegen, theaters, koffiehuizen en podia spelen. De Popronde 2020 vindt – we kennen allemaal de reden – van januari tot en met maart 2021 plaats. Elke editie licht Musicmaker - partner van de Popronde - drie opvallende bands of artiesten uit en hier online hoor en zie je deze acts! Deze keer is het windup Space.

Je denkt er misschien niet dagelijks over na, maar ook Oosterhout heeft gewoon alternatieve rockbands. Windup Space is een trio dat sfeervolle altrock en catchy emo-punk combineert. Denk aan bands als Biffy Clyro, Black Foxxes en Basement. Of dat waar is? Check deze video en oordeel zelf:


De band heeft een nuchtere kijk op het geheel. 
'We hebben gemerkt dat het ons niet zo gek veel uitmaakt hoeveel mensen er in de zaal staan of zelfs zitten. Uiteindelijk hebben we maar een taak: een zo sterk mogelijke liveshow neerzetten en het publiek met een ander gevoel naar huis sturen dan waarmee ze binnenkwamen. Als ze de ochtend daarna nog kunnen zeggen “Die Windup Space band was vet zeg!” dan hebben we onze taak volbracht.'

De drie bandleden zijn fan van een goede roadtrip met vast af en toe een bezoek aan een van die vele mooie tankstations dat ons land rijk is. Onderweg laten ze elkaar nieuwe muziek horen en sinds kort is er een heus reisschema:

'Eigenlijk heeft die maar één gouden regel, namelijk dat onze drummer Steven niet terugrijdt. Dat heeft niets te maken met alcohol, maar meer dat deze jongen drie minuten na het inladen van de auto in slaap valt.'

Hopelijk komt dat niet door de eigen muziek... Hier hoor je het album Shelter uit 2019 en wij zijn na voer songs nog klaarwakker hoor!


zoeken
zoeken