Musicmaker Stage bij de Penguin Showcases tijdens ESNS

Musicmaker Stage bij de Penguin Showcases tijdens ESNS

Hilin, Jesperjesper, Subterranean Street Society, Cloudy-Oh, 3 Eyed Kids en Koala Disco

De redactie van Musicmaker heeft zes acts geselecteerd om woensdag 18 januari 2023 tussen 20.00 uur en 01.00 uur een showcase te doen op het Musicmaker Stage bij de Penguin Showcases tijdens ESNS in d.....meer »»

Schrijf je in voor de Popronde

Met deze tips van 'Mr. Popronde' Chris Moorman

Terwijl de Popronde op 3 december het eindfeest voor de editie van 2022 had, ging de inschrijving alweer open voor 2023. Heb je jezelf of je band nog niet ingeschreven? Lees dit item eerst en je hebt .....meer »»

Analyse-tools voor de muziekindustrie - Chartmetric en ESNS Analytics

Met de steeds verdere ontwikkeling van AI is de muziekindustrie uiteraard ook in verandering. Waar het voorheen nog ingewikkeld was om inzichten te krijgen in je data is Chartmetric een veelgebruikte .....meer »»

Release van de Week: Sem Jansen - Uncle Sem

Vandaag verschenen - 13 januari 2023

Uncle Sem is het indringende solodebuut van Sem Jansen. Het album vertelt het verhaal van zijn transitie van vrouw naar man, inclusief nummers die hij inzong toen hij nog Britt heette. Sem is al jaren.....meer »»

Film ‘Candy’ in de bioscoop

Intiem portret van Musicmaker's favoriete saxofoniste

Na de release van haar album 'We Never Stop' is het nog niet klaar met de publicaties van Candy Dulfer. In de bioscopen draait momenteel haar gloednieuwe documentaire 'Candy' van filmmaker Carin Goeij.....meer »»

Test van de betaalbare Palmer Studimon 5 studiomonitor

Het geluid dat ze produceren blijkt ook verrassend plezierig

Palmer begeeft zich op het terrein van de (home)studiomonitors. Zijn ze − net als veel van Palmer’s producten − simpel maar doeltreffend, of valt er ook echt wat te beleven aan de Palmer Studimo.....meer »»

Release van de Week: Iggy Pop - Every Loser

Vandaag verschenen - 6 januari 2023

Een nieuw album van Iggy Pop met een sterbezetting. Op de meeste nummers speelt Chad Smith drums en Duff McKagan bas, maar er zijn ook bijdragen van Josh Klinghoffer, Dave Navarro, Stone Gossard, Trav.....meer »»

Reportage vanuit No Man's Land

Tiende editie van deze muzikantenconferentie, terug in TivoliVredenburg

Na twee online-edities - waar we natuurlijk bij waren - keerde No Man's land voor de tiende editie terug op het oude nest: No Man's Land. Zo'n duizend jonge muzikanten en pro's uit de muziekwereld bez.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken