De Voorronde – Aflevering 3 over de invloed van een cultuur op je muziek

De Voorronde – Aflevering 3 over de invloed van een cultuur op je muziek

Met Daan Arets van Son de Aquí en Gertjan van de Geer alias Juan Juan

In aanloop naar Popronde 2021 maakt Musicmaker de podcast De Voorronde. Deze week spreken hosts Rick Lemmens en Koen van Druten met alternative/country-artiest Juan Juan (Gertjan van de Geer) en Daan .....meer »»

Release van de week: St. Solaire - you=me

Vandaag verschenen - 18 juni 2021

In elke editie van Musicmaker worden Nederlandse en Belgische albums en EP's gerecenseerd en elke keer springen daar bepaalde platen uit. Zo noemt onze recensent Ella het album you=me een indrukwekken.....meer »»

De Voorronde – Aflevering 2 over het vertellen van een verhaal met muziek

Met Roos Meijer en Tom de Hundt van Total Seclusion

In aanloop naar Popronde 2021 maakt Musicmaker de podcast De Voorronde. Deze week spreken hosts Rick Lemmens en Koen van Druten met folk-artiest Roos Meijer en zanger van Total Seclusion Tom de Hundt .....meer »»

inJazz presenteert streams van 8 Nederlandse jazzacts

23 en 24 juni vanuit LantarenVenster, Bimhuis, TivoliVredenburg en Paradox

Na de livestreams van vorig jaar juni, zal inJazz dit jaar een serie vooraf opgenomen concerten streamen, 16 in totaal, vanaf de eigen website en alle relevante socials. Dat gebeurt in de avonduren va.....meer »»

Colin Benders' nieuwe modular

Monster synth met 243 modules

Toen we Colin Benders in interviewden had ie al een stevige modulaire setup, maar sinds kort is zijn nieuwe systeem operationeel en dat systeem is veeeeeeel groter!.....meer »»

De Voorronde - Aflevering 1 - de Musicmaker podcast op weg naar Popronde 2021

Vier weken lang, iedere donderdag een nieuwe aflevering

Net als de rest van muzikaal Nederland kan Musicmaker niet wachten totdat Popronde 2021 in september eindelijk weer van start gaat. Zeker na de wat deprimerende editie van 2020, kunnen we het allemaal.....meer »»

Release van de Week: Mummy’s A Tree - New Song

Vandaag verschenen: 11 juni 2021

'Ambitieuze prog-wolf in popkleren', zo kopt de recensie in Musicmaker 483, juli-augustus 2021, over het nieuwe album van Mummy's A Tree, de band die dit jaar 25 jaar bestaat en hun zesde plaat uitbre.....meer »»

Negen vragen aan Meindert Talma

Dammen & Pink Floyd

De in Friesland geboren, maar in Groningen wonende Meindert Talma debuteerde in 1995 en creëerde direct een geheel eigen genre. Zijn muziek houdt het midden tussen tegendraadse pop en een droogkomisc.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken