Terugluisteren: Musicmaker Radio uitzendingen bij de sept-okt editie Musicmaker - met muziek uit de nieuwste editie

Terugluisteren: Musicmaker Radio uitzendingen bij de sept-okt editie Musicmaker - met muziek uit de nieuwste editie

Elke donderdagavond op Pinguin Radio, 21.00-22.00u

Musicmaker Radio! Elke donderdag van 21.00-22.00 uur een uur lang muziek die met de lopende editie te maken heeft, met wat we op onze website en socials publiceren, of muziek gekoppeld aan de events w.....meer »»

Release van de Week: Brutus - Unison Life

Vandaag verschenen - 21 oktober 2022

Brutus is een van de meest spraakmakende heavy bands van het moment uit de Benelux. Het trio brengt al sinds 2013 hun knap gelaagde post-rock over de hele wereld. Na twee veelgeprezen studioalbums en .....meer »»

Popronde 2022 met Rats and Daggers, Fiep en Great Joy

De keuze van de Musicmaker-redactie

In aanloop en tijdens de Popronde selecteerden wij een aantal opvallende artiesten. Na drie zangeressen zijn er nu drie bands aan de beurt: Fiep (foto), Rats and Daggers en Great Joy. In Musicmaker 49.....meer »»

Release van de Week: Banji - Freshcakes + exclusief interview!

Vandaag verschenen - 14 oktober 2022

De Amsterdamse band Banji releast vandaag hun debuutalbum Freshcakes en dit is onze release van de week. De band heeft al behoorlijk wat voor elkaar gekregen. De puike songs met frisse sound zorgden a.....meer »»

Double Cream live video DeWolff & Dawn Brothers - interview Pablo van de Poel in Musicmaker

Zielsverwanten maken old school soul-album

De liefde tussen DeWolff en Dawn Brothers werd door beide bands nooit onder stoelen of banken geschoven, getuige alle support-shows en gastoptredens door de jaren heen. Maar opeens was daar het album .....meer »»

Creatief broeinest in de natuur: Durbuy Music

Uitgebreide reportage inclusief video over de opnames van Komodo

Aan de rand van Durbuy - een schilderachtig stadje in de Belgische Ardennen - is een villa uit de jaren zeventig omgebouwd tot een complex met een high-end opnamestudio, ‘creative rooms’, een repe.....meer »»

VanWyck onder invloed van...

De vijf albums die haar inspireren

Vanaf januari doet zangeres VanWyck - Christien Oele - een uitgebreide theatertour naar aanleiding van haar album The Epic Tale Of The Stranded Man. De plaat is een sfeervolle en luisterrijke vertelli.....meer »»

Triggerfinger's Ruben Block lanceert soloalbum

Interview in Musicmaker nov-dec 2022

Deze maand kwam het eerste soloalbum van Ruben Block uit. Hij nam het op in LA en België met Mitchell Froom en het resultaat is een prachtig en experimenteel album, dat dit jaar zeker hoog in onze ei.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken