Kasper van Kooten strijdt voor meer muziekonderwijs

Kasper van Kooten strijdt voor meer muziekonderwijs

Stichting Méér Muziek in de Klas

Voor ons muzikanten is het nog steeds onbegrijpelijk dat muziek op scholen of niet of slechts een beetje onderwezen wordt. Kasper van Kooten is ambassadeur voor de Stichting Méér Muziek in de Klas e.....meer »»

Pop & Art – 60 popmuzikanten over het kunstwerk van hun leven

Schitterend geïllustreerd boek met mooie interviews door Rick Blom

In coronatijd sprak muzikant en journalist Rick Blom 60 popmuzikanten over hun favoriete kunstwerk en de soundtrack die daarbij hoort. Pop & Art gaat over kunst die popmuzikanten inspireert, hét bo.....meer »»

Terugluisteren: Musicmaker Radio uitzendingen bij de nov-dec editie Musicmaker - met muziek uit de nieuwste editie

Elke donderdagavond op Pinguin Radio, 21.00-22.00u

Musicmaker Radio! Elke donderdag van 21.00-22.00 uur een uur lang muziek die met de lopende editie te maken heeft, met wat we op onze website en socials publiceren, of muziek gekoppeld aan de events w.....meer »»

Release van de week: Ruben Hoeke Band – Reloaded

Vandaag verschenen: 25 november 2022

Ruben Hoeke viert dit jaar zijn 30-jarig jubileum als optredend artiest. Dat viert hij onder meer met dit nieuwe album. Wie de Ruben Hoeke Band vooral als energieke, stevige rock ‘n’ rollband kent.....meer »»

Release van de week: Ayreon - Universal Migrator, Pt. I & 2 (2022 Remixed & Remastered)

Vandaag verschenen - 18 november 2022

We doen het zelden, een re-release tot Release van de Week maken. Maar dit is en wel heel speciale. Twee epische albums van Ayreon uit het jaar 2000 zijn door Ayreon aka Arjen Lucassen geremixed en ge.....meer »»

Release van de week: Warhaus – Ha Ha Heartbreak

Vandaag verschenen: 11 november 2022

Vandaag brengt Maarten Devoldere, beter bekend als Warhaus, zijn album Ha Ha Heartbreak uit. En zoals de naam van het album suggereert hebben we hier te maken met een cliché fenomeen. Echter weet de .....meer »»

Verslag Snarenplukkers in Wild Verband met Wouter Planteijdt

BJ Baartmans en Wouter Planteijdt

Voor het theaterprogramma Snarenplukkers in Wild Verband nodigt gitarist BJ Baartmans dit seizoen acht topgitaristen uit. Deze talkshow is een ode aan de gitaar, waarbij Baartmans met de gastgitariste.....meer »»

Release van de week: Personal Trainer - Big Love Blanket

Vandaag verschenen - 4 november 2022

Daar is die dan, het debuutalbum van Personal Trainer! In de eerste singles 'Rug Busters' en 'Former Puppy' hoorde we al de veelzijdigheid van de band. Nu het album in zijn volledigheid te beluisteren.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken