inJazz presenteert streams van 8 Nederlandse jazzacts

inJazz presenteert streams van 8 Nederlandse jazzacts

23 en 24 juni vanuit LantarenVenster, Bimhuis, TivoliVredenburg en Paradox

Na de livestreams van vorig jaar juni, zal inJazz dit jaar een serie vooraf opgenomen concerten streamen, 16 in totaal, vanaf de eigen website en alle relevante socials. Dat gebeurt in de avonduren va.....meer »»

Colin Benders' nieuwe modular

Monster synth met 243 modules

Toen we Colin Benders in interviewden had ie al een stevige modulaire setup, maar sinds kort is zijn nieuwe systeem operationeel en dat systeem is veeeeeeel groter!.....meer »»

De Voorronde - de Musicmaker podcast op weg naar Popronde 2021

Vier weken lang, iedere donderdag een nieuwe aflevering

Net als de rest van muzikaal Nederland kan Musicmaker niet wachten totdat Popronde 2021 in september eindelijk weer van start gaat. Zeker na de wat deprimerende editie van 2020, kunnen we het allemaal.....meer »»

Release van de Week: Mummy’s A Tree - New Song

Vandaag verschenen: 11 juni 2021

'Ambitieuze prog-wolf in popkleren', zo kopt de recensie in Musicmaker 483, juli-augustus 2021, over het nieuwe album van Mummy's A Tree, de band die dit jaar 25 jaar bestaat en hun zesde plaat uitbre.....meer »»

Negen vragen aan Meindert Talma

Dammen & Pink Floyd

De in Friesland geboren, maar in Groningen wonende Meindert Talma debuteerde in 1995 en creëerde direct een geheel eigen genre. Zijn muziek houdt het midden tussen tegendraadse pop en een droogkomisc.....meer »»

Willem Schoone

Biografie van een Noord-Hollandse basreus

Na succesvolle jaren bij de band van Rob Hoeke, had bassist Willem Schoone diverse uitstapjes, om vervolgens ruim twintig jaar het covercircuit in te duiken. Willem is still going strong en volgens ei.....meer »»

Nieuw online muziekkanaal - Music Meeting All Ears

Sessies, documentaires en podcasts. Ontdek. Kijk. Luister.

Music Meeting is het befaamde festival voor avontuurlijke muziek dat jaarlijks in het pinksterweekend in het Nijmeegse Park Brakkenstein plaatsvindt. Maar nu al twee edities niet meer, dus zocht de or.....meer »»

Release van de Week: Paul Gilbert - Werewolves Of Portland

Vandaag verschenen: 4 juni 2021

Paul Gilbert is een van de populairste shredders van de muziekwereld, maar hij is veel meer dan dat. Op zijn zestiende studioalbum 'Werewolves Of Portland' bewijst hij echter nog maar eens hoe veelzij.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken