ESNS 2023 - De acts om naar uit te kijken

ESNS 2023 - De acts om naar uit te kijken

Inclusief warming-up video's en Spotify playlist

Het groet en bloeit, het talent in Nederland en België. In de coronatijd (klinkt als: ligt alweer ver achter ons!) is er veel ontstaan wat nu tot wasdom komt. We gaan de resultaten zien op Eurosonic .....meer »»

Interview Candy Dulfer in de kerst-editie Musicmaker!

‘Het is leuk dat er weer een golf van instrumentale jazzfunk is’

Na vijf jaar komt Candy Dulfer met een fris album. We Never Stop combineert uptempo-funk met teksten die deze niet makkelijke tijd weergeven. We spraken in Musicmaker jan-feb (nu uit!) met Candy over .....meer »»

Inschrijving voor Popronde 2023 is geopend!

“Het is echt een mythe dat je je zo laat mogelijk moet inschrijven.”

Terwijl de Popronde op 3 december het eindfeest voor de editie van 2022 had, ging de inschrijving alweer open voor 2023. In de nieuwste editie van Musicmaker spraken we al met mister Popronde Chris Mo.....meer »»

Interview Vedran Mirčetić van De Staat in Musicmaker - extra's bij het interview

‘Soms moet je eigenwijs zijn’

Ze noemen hem ook wel ‘de pedalen-koning’: Vedran Mirčetić, gitarist van De Staat. Hij deed een workshop voor ons op Amsterdam Guitar Heaven, waar hij zijn pedalboard uitgebreid toelichtte. Na.....meer »»

Onze nieuwe columnist Willem Wits!

Musicmaker verwelkomt drummer en zanger van Ciao Lucifer

In de vorige editie van Musicmaker las je over hem als ene helft van het duo Ciao Lucifer, dat onlangs het album Good News uitbracht en nu flink aan het touren is door Europa en vanaf maart de Nederla.....meer »»

Bij de laatste column van Guido: 12 studiotips in Musicmaker

De twaalf van Guido Aalbers

In de nieuwste editie van Musicmaker lees je de laatste column van producer Guido Aalbers. Wij redactieleden hebben hebben ontzettend veel van hem geleerd of bevestigd gekregen over werken in de studi.....meer »»

Kasper van Kooten strijdt voor meer muziekonderwijs

Stichting Méér Muziek in de Klas

Voor ons muzikanten is het nog steeds onbegrijpelijk dat muziek op scholen of niet of slechts een beetje onderwezen wordt. Kasper van Kooten is ambassadeur voor de Stichting Méér Muziek in de Klas e.....meer »»

Pop & Art – 60 popmuzikanten over het kunstwerk van hun leven

Schitterend geïllustreerd boek met mooie interviews door Rick Blom

In coronatijd sprak muzikant en journalist Rick Blom 60 popmuzikanten over hun favoriete kunstwerk en de soundtrack die daarbij hoort. Pop & Art gaat over kunst die popmuzikanten inspireert, hét bo.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken