Musicmaker #494 is uit!

Musicmaker #494 is uit!

Met The Vices, Lov3less, Altin Gün, ParHasard en alles over verdienen aan muziekrechten.

Musicmaker #494 is uit en het magazine staat weer boordevol info, tests, achtergriondverhalen en interviews. Kortom: alles wat jij als muzikant moet weten. Deze keer duiken we in de invloeden van Dave.....meer »»

De Altın Gün trein blijft maar rollen

Video's en Spotify-playlist bij het interview in Musicmaker 494, mei-juni 2023

Wat begon als een hobbyproject voor een aantal optredens is uitgegroeid tot een van Nederlands grootste muzikale exportproducten. Met hun interpretaties van oude Turkse psychedelische folkrocksongs to.....meer »»

In memoriam Ryuichi Sakamoto (17 januari 1952 – 28 maart 2023)

Elektronische muziek pionier en filmcomponist

Hij is maar 71 jaar oud geworden, gestorven aan de gevolgen van kanker; Ryuichi Sakamoto was een invloedrijk muzikant en componist, die in de jaren zeventig baanbrekend werk deed voor de elektronische.....meer »»

Release van de week: Altın Gün - AŞK

Vandaag verschenen: 31 maart 2023

Vandaag brengt de Amsterdamse band Altın Gün hun vijfde studioalbum uit op Glitterbeat Records. Op AŞK keert de band terug naar de jaren zeventig Anatolische folkrock sound die de eerste twee album.....meer »»

Release van de week: Pitou – Big Tear

Vandaag verschenen: 24 maart 2023

Vandaag brengt Pitou haar lang verwachte debuutalbum 'Big Tear' uit. Een rijke, onbevreesd creatieve verzameling alternatieve pop die put uit haar klassieke achtergrond als koorzangeres. En of dat no.....meer »»

Terugluisteren: Musicmaker Radio uitzendingen rondom MM493, MM.nl en onze events uit de nieuwste editie

Elke donderdagavond op Pinguin Radio, 21.00-22.00u

Musicmaker Radio! Elke donderdag van 21.00-22.00 uur een uur lang muziek die met de lopende editie te maken heeft, met wat we op onze website en socials publiceren, of muziek gekoppeld aan de events w.....meer »»

Release van de Week: The Vices - Unknown Affairs

Vandaag verschenen: 17 maart 2023

De Groningse band The Vices heeft sinds hun laatste album Looking For Faces uit 2021 meerdere support shows in de Ziggo Dome gegeven, deden een show op Sziget, meerdere shows op ESNS én ze zijn uitge.....meer »»

Sound Track is terug: schrijf je in voor de derde editie

Inschrijven tot mei - spelen vanaf oktober - finales op 9 december

Na twee vruchtbare edities gaat binnenkort Sound Track weer van start. Je kan inschrijven tot 28 mei! Sound Track is not your average muziekwedstrijd, het is méér. Wie zich inschrijft maakt namelijk.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken