Wies op de cover van de nieuwe Musicmaker

Steeds een stapje groter

Muzieknieuws 07-10-2023 07:10

Alles Anders, het nieuwe album van Wies, komt eind oktober uit. Het poptrio groeide de afgelopen jaren gestaag veel groter en in Musicmaker 497 vertellen ze over de groei, het nieuwe album en de komende clubtour. In dit extra webartikel hoor en zie je de band op veel verschillende manieren.

Dit is een extra artikel bij het interview van Wies in Musicmaker 497, november - december 2023. Deze is nu uit en je kan hem makkelijk en zonder verzendkosten bestellen via muziekmagazines.nl.

Foto: Lin Woldendorp

Musicmaker houdt van Wies en we hopen dat het andersom ook een beetje zo is. Het poptrio stond al snel op onze radar en ze waren een van de eerste bands om een Aquarium Session op onze redactie te doen. Wat dat is? Een klein optreden op een nog kleinere plek en verderop in dit artikel kan je de sessie terugkijken.

Maar laten we beginnen met nieuwe muziek. De eerste singles zijn uit en het is nu aftellen naar het album Alles Anders, dat eind oktober komt. Je luistert hier alvast die eerste songs:Over het laatste nummer vertelt Wies in Musicmaker:
"Op de eerste plaat staat het nummer Leugenaar. Dat was een specifiek verhaal. Het voelde niet af, maar nu heb ik Leugenaar II geschreven. Dat is de eerste single, waarbij het verhaal doorgaat. Ook visueel, want de video is een sequel en is net als die bij Leugenaar geschreven en geregisseerd door Véras Fawaz."
Hieronder vertelt Wies nog meer over dat nummer, gevolgd door de video. 

Het debuutalbum Het Is Een Wies was destijds onze Release van de Week en via deze link lees je hoe wij er over dachten.

Verderop vind je de Aquariumsessie, maar eerst een paar mooie livevideo's van de band:

 

We vertelden al dat we Wies al snel 'adopteerden' als Musicmakerband en we vroegen ze voor een bijzondere sessie op onze redactie. De kleine glazen vergaderruimte werd door ons al snel het Aquarium gedoopt, waarna de Aquarium Sessions ontstonden, met bands en acts als Jett Rebel, Komodo, Eagle-Eye Cherry, Lakshmi, Ethan Johns, Will and the People en veel meer. Je hoort en ziet vier nummers en een interview met Wies als je hier klikt.

 

zoeken
zoeken