Release van de week: Lov3less - Corner Cutter

Release van de week: Lov3less - Corner Cutter

Vandaag verschenen: 19 mei 2023

In Musicmaker 494, mei-juni 2023, vind je een uitgebreid interview met Simone van Vugt, ofwel Lov3less, voorafgaand aan de release van haar album Corner Cutter. Dat is er nu. En de Musicmaker Release .....meer »»

Wild Romance brengt Shpritsz integraal

En een award voor Hollestelle

Het is dit jaar 45 jaar geleden dat Sphritsz van Herman Brood & His Wild Romance werd uitgebracht en dat is een zeer goede reden voor The Wild Romance om dit album integraal uit te voeren tijdens de k.....meer »»

Master Drummers of Burundi touren door Nederland

Eeuwenoude traditie van drums en dans

Er zijn van die eeuwenoude muziektradities die je eens in je leven gezien moet hebben. Die kans heb je nu, nu de Master Drummers of Burundi door Nederland touren. Vanaf donderdag 18 mei tot en met 21 .....meer »»

Bridge Guitar Festival: tips en timetables - 10 tot en met 14 mei 2023 in Eindhoven

91 programma-items op 19 podia, vijf dagen lang!

We tellen maar liefst 91 programma-items op 19 locaties in en om Eindhoven tijdens het Bridge Guitar Festival dat komende woensdag 10 mei om 12.30 uur van start gaat met een lunchconcert van Bram van .....meer »»

Release van de week: Burning Witches - The Dark Tower

Vandaag verschenen: 5 mei 2023

Het Zwitserse Burning Witches veroverde al vrij snel na hun oprichting de harten van het Europese metalpubliek met hun solide, traditionele interpretatie van het genre. Na een aantal vermakelijke albu.....meer »»

Bijna 60% van de muzikanten gebruikt al AI in hun producties, blijkt uit onderzoek

28,5% zegt het echter nooit te zullen gebruiken

In Musicmaker 493, maart-april 223, schreven we: Artificial Intelligence is vanaf nu een tool voor sounds maken, componeren, mixen en masteren. In een 6 pagina’s lang hoofdartikel in Musicmaker 493 .....meer »»

Release van de Week: Peter Somuah - Letter To The Universe

Vandaag verschenen - 28 april 2023

Al snel na het in 2022 uitgebrachte Outer Space is er nu Letter To The Universe, een dynamisch album met roots in jazz, r&b en world. Peter Somuah is een begenadigd trompettist met roots in Ghana en e.....meer »»

Release van de week: Alfa Mist - Variables

Vandaag verschenen: 21 april 2023

Variables is het nieuwe album van producer-toetsenist Alfa Mist, epigoon van de hippe Londense jazzscene. Zoals altijd schiet zijn muziek alle kanten op: van hiphop naar soul, van jazz naar r&b. .....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken