Roland E-X50

Roland E-X50

Entertainment to the max

Vroeger waren homekeyboards met ingebouwde speakers en begeleidingsautomatiek middelmaat voor de massa, maar het worden steeds geavanceerder en serieus te nemen machines. De nieuwe Roland E-X50 is daa.....meer »»

Musicmaker Classic: In de studio met Steven Wilson

'Ik heb met een co-producer gewerkt die me dwong om mijn grenzen op te zoeken en te overschrijden.’

In Musicmaker 449, oktober 2017 publiceerden we een uitgebreide reportage cq interview met Steven Wilson over het maakproces van zijn soloalbum To The Bone. .....meer »»

6 prachtige limited edition modellen in D'Angelico’s Deluxe serie

Van elke uitvoering zijn er wereldwijd slecht 50 stuks beschikbaar

Elk jaar kiest D'Angelico een aantal modellen uit zijn catalogus die licht worden aangepast qua afwerking, elektronica en hardware. Van deze variaties wordt er slechts een beperkt aantal exemplaren ge.....meer »»

Release van de Week: FKJ - Vincent

Vandaag verschenen - 3 juni 2022

We leerden de Franse producer FKJ kennen toen hij in de naast ons redactiekantoor gelegen Red Bull Studios de ‘Amsterjam - Fkj & Marieezy’ sessie opnam. Nu, jaren later, komt hij met een nieuw alb.....meer »»

Musicmaker Classic: In de oefenruimte met Judy Blank

‘Het leuke aan Nashville? De muzikanten zijn er zó goed’

Judy Blank bracht onlangs haar EP Saddies uit die lovend besproken wordt in Musicmaker 489, juli-augustus 2022. In Musicmaker 460, November 2018, featurden we haar in de reportage ‘Oefenruimte’......meer »»

Mike Dean's inzichten als producer, componist en engineer voor Kanye West, Lana Del Rey en vele anderen

'Elke dag mixen, mixen, mixen… Ik zou gek worden' - extra's bij het interview in Musicmaker 489 2022

Mike Dean is sinds 2002 de vaste producer van Kanye West, tot en met het recente Donda2 aan toe. Over het opnameproces met Kanye mag hij niet veel zeggen, maar in het anderhalf uur durende interview m.....meer »»

Interview met Kizzo, Grammy-winnaar uit Amsterdam Oost, succesvol in L.A.

Een nieuwe aflevering in onze serie 'Vreemdelingenlegioen'

In de serie 'Vreemdelingenlegioen' interviewen we Nederlandse muzikanten die verhuisd zijn naar het buitenland en daar succes hebben. Kizzo heeft mega-succes. Hij was onlangs in Nederland om zijn Bu.....meer »»

Eefje de Visser - De koningin van de Nederlandstalige indie

Extra bij het artikel in Musicmaker: muziek en (live-)video's

Eefje de Visser won met haar vorige album Bitterzoet uit 2020 zowat elke prijs die er te winnen viel. Veel touren kon ze niet vanwege de lockdowns, maar ze wist haar status als koningin van de Neder.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken