aanmelden
Remo Felt-Tone en Classic Fit
Vellen met een klassiek karakter
Merknieuws 17-02-2017 13:42
Het is klassiekernieuws dat de klok slaat bij Remo dit jaar. De Amerikaanse vellenproducent introduceerde op de NAMM-show twee belangrijke releases: de Felt-Tone bassdrumvellen, en de Classic Fit vellen. De eerste heeft vooral een klassieke sound, terwijl de Classic Fit vellen bedoeld zijn voor echte vintage trommels.

Of je nu een klassieke sound voor je nieuwe trommel, of een moderne sound voor je vintage trommel wilt; bij Remo zit je dit jaar helemaal goed.

De Felt-tone vel is een moderne versie van de aloude vilten dempstrip op je  bassdrumvel. Remo werkte de complete strip weg in het vel. De oplossing die ze daarvoor gebruiken is een hele simpele; ze nemen de ingebouwde dempring van het Powerstroke 3 vel en laten daarvan een extra strook over het vel lopen. Die strook zorgt ervoor dat de vilten dempstrip keurig op zijn plek blijft zitten. De voordelen zijn legio: de vilten strip ligt niet meer op de draagranden van je ketel waardoor het vel zelf beter op de ketel rust. Daarnaast drukt de viltstrip altijd met de juiste spanning tegen het vel. Wat wel is gebleven is de uitgesproken klassieke look, en de bijbehorende klank.

Bekijk voor meer informatie over de Felt-Tone de onderstaande video van Remo:

De Felt-tone is er in een melkwitte Hazy en een lekker vintage ogende Fiberskyn variant in maten van 18" tot en met 26".

Met de Classic Fit vellen geeft Remo gehoor aan de wensen van veel vintage-liefhebbers. Iedereen die wel eens geprobeerd heeft om een nieuw vel op een oude Gretsch of Slingerland te zetten kent het probleem: De velrand past niet of nauwelijks over de ketel heen, en eenmaal gemonteerd, duurt het een dag of twee voordat het vel goed over de draagrand van de ketel ligt. Met de Classic Fit vellen lost Remo dat probleem op. De velrand heeft aan de binnenkant een wat grotere diameter, waardoor de vellen ook probleemloos over de grotere vintage ketels passen. Aan de buitenkant is de diameter gelijk, zodat je geen problemen krijgt met je spanranden.

De Classic Fit vellen zijn er in transparante enkellaags Ambassador, gecoate Ambassador en Fiberskyn variant. Voor de snaredrum is er ook een Ambassador snare side verkrijgbaar. De Classic Fit vellen zijn verkrijgbaar van 12" tot en met 18". De Classic Fit vellen zijn gemakkelijk van de normale Remo's te onderscheiden. Ze hebben namelijk het originele logo dat Remo in de jaren '50 gebruikte.

Bekijk voor meer informatie over de Classic Fit vellen de onderstaande video van Remo:Meer informatie over de Felt-Tone en Classic Fit vellen vind je op de website van Remo: www.remo.com