Topgitaristen vieren 70 jaar Stratocaster met video

Hendrix-achtig Stratfeest

Merknieuws 06-03-2024 12:09

Dit jaar bestaat de Stratocaster 70 jaar en daarom kan je dit jaar verschillende feestelijkheden verwachten omtrent dit even legendarische als veelgebruikte model. Zo zijn er al vier 70th Anniversary Stratocasters uitgebracht en nu heeft Fender een video uitgebracht waarin Tom Morello, Nile Rodgers, Ari O'Neal, Mateus Asato, Rei, Tash Sultana, Jimmie Vaughan, Rebecca Lovell, Tyler Bryant en Simon Neil samen een versie van Voodoo Child (Slight Return) uitvoeren.

70th Anniversary Collection
De 70th Anniversary Player Stratocaster valt op door zijn zwarte elementen op de witte slagplaat en is voorzien van ‘pure vintage ‘59 singlecoils’. 70th Anniversary American Professional II Stratocaster heeft een top van gevlamd esdoorn en is uitgerust met 70th Anniversary V-Mod II enkelspoelselementen. Hij is afgewerkt in Comet Burst.

Dan zijn er nog de Player en American Professional Stratocaster, die nu verkrijgbaar zijn in de Anniversary tweekleuren-sunburst. Gedurende het jaar zullen er nog meer Anniversary Stratocasters verschijnen, onder andere vanuit de Custom Shop.

Meer info: fender.com

zoeken
zoeken