'Vergeet-Mij-Niet-Concerten' Luxor Live

Arnhems poppodium viert 10 jaar Luxor Love

Muzieknieuws 15-08-2018 20:36

Het Arnhemse poppodium Luxor Live bestaat tien jaar en dat wordt op 8 en 9 september 2018 gevierd met '10 jaar Luxor Love', want liefde moet de klok slaan. Daarom komt iedere doelgroep aan zijn culturele trekken, zo ook senioren, gedetineerden en zelfs honden!

Creatief en origineel zijn ze wel in Arnhem! Wat te denken van een concert in de penitiaire inrichting Arnhem-Zuid, een akoestische muzikale vertelling door metalband Heidevolk (zie foto hierboven) en een Natte Neuzen Disco? Geen loze brainstormideeën tijdens een vrijdagmiddagborrel - misschien ook wel - maar het zijn ook echt de nieuwe toevoegingen voor het verjaardagsfestival ‘10 jaar Luxor Love’!

Natte Neuzen Disco
De afgelopen tien jaar bezocht geen hond Luxor Live, maar daar komt zondagochtend 9 september verandering in met de Natte Neuzen Disco. In samenwerking met de Arnhemse hondencrèche Doggies Dig It is er een programma samengesteld met massage, ijsjes en andere hapjes, een photobooth en natuurlijk de disco waarin je kunt dansen met je viervoeter. ‘Luxor Live is een poppodium, dus Doggy dance mag natuurlijk niet ontbreken’, aldus mede organisator Jessica Derks van Doggies Dig It. De toegang is gratis op vertoon van je hond.


Deze blaffers staan vooraan bij de subwoefers!

Bajesboogie
De Arnhemse band Donnerwetter speelt in de penitiaire inrichting Arnhem-Zuid, in de volksmond bekend als de Blue Band Bajes. Hier zal de psychrockformatie nummers van cultheld Johnny Cash vertolken - natuurlijk in het verlengde van diens legendarische livealbums At San Quentin en At Folsom Prison. De band speelt een deel van het concert samen met muzikanten uit de penitiaire inrichting. ‘Er zit ontzettend veel muzikaal talent in onze gevangenis, samen met Donnerwetter starten ze een repetitietraject en op zaterdagmiddag 8 september is de grote première voor alle afdelingen’, aldus afdelingshoofd Fred Witjes van P.I. Arnhem-Zuid.


Donnerwetter: zo lekker gewoon gebleven!

Seniorenconcert door metalband Heidevolk
De Arnhemse folkmetalband Heidevolk verzorgt op zondagmiddag 9 september een akoestische muzikale vertelling voor senioren. Tijdens dit speciale zitconcert bezingt de band diverse Gelderse mythen en sagen met ondersteuning samen van een verteller. ‘We hebben Arnhemse verzorgingstehuizen en hun inwoners uitgenodigd voor dit speciale concert. Heidevolk toert over de hele wereld: van Brazilië tot de Verenigde Staten en Europa, maar hun roots liggen hier in Gelderland en dat is ook de focus van dit themaconcert’, aldus programmeur Marijn de Valk van Luxor Live. De toegang is gratis en senioren kunnen zich opgeven via info@luxorlive.nl

Met een 26 uur durend festival verspreid over twee dagen, zaterdag 8 en 9 september, viert het Arnhemse poppodium Luxor Live haar 10 jarig bestaan. Toegangskaarten voor het verjaardagsfestival ’10 jaar Luxor Love’ zijn uitsluitend verkrijgbaar aan de dagkassa op 8 en 9 september en kosten € 10,-. De ‘vergeet-mij-niet-concerten’ zijn vrij toegankelijk voor de verschillende doelgroepen. Zie ook de website van Luxor Live.

zoeken
zoeken