Terugluisteren: Musicmaker Radio uitzendingen rondom MM499, maart-april 2024

Elke donderdagavond op Pinguin Radio, 21.00-22.00u

Muzieknieuws 22-03-2024 12:03

Musicmaker Radio! Elke donderdag van 21.00-22.00 uur een uur lang muziek die met de lopende editie te maken heeft, met wat we op onze website en socials publiceren, of muziek gekoppeld aan de events die we aanraden of waar we bij betrokken zijn. Musicmaker Radio op Pinguin Radio! Luister de uitzendingen hier terug!

Gebruik deze link om naar Musicmaker Radio te luisteren - elke donderdag 21.00-22.00 uur op de Indie stream van Pinguin Radio.

Luister de vorige uitzendingen terug. Hieronder vind je alle uitzendingen die horen bij Musicmaker 499, maart-april 2024, de artikelen op Musicmaker.nl en tal van concerten en events! 

Uitzending 21 maart

Uitzending 14 maart

Playlist Musicmaker Radio #109 – MM499 - uitzending do 14 maart 2024  21.00-22.00 uur.

Subterranean Street Society – Stop Trying
Subterranean Street Society – Hook Of Holland
Vorige week bracht Subterranean Street Society hun nieuwe album Bleep uit. Bij Musicmaker zijn we trots dat het trio een paar van de nummers van het album live in onze Aquarium Sessions speelde.
Kijk de video’s op Musicmaker.nl!

Donna Blue – Aphrodite
Johan – So It Goes
Mooon – Richard Has a Racecar
Julia Sabaté – Dalia
Eefje de Visser – De Parade – Bitterzoet Live

MUSICMAKER RELEASE VAN DE WEEK
Clocktopus – Endorfina
Clocktopus – Saint John
Morgen verschijnt het debuutalbum van Clocktopus, opgenomen ergens in de Thaise jungle in een geïmproviseerde studio gebouwd met bamboe, open zijkanten en palmbladeren op het dak. Daar bundelden zes Nederlandse muzikanten onder leiding van Maarten Rischen hun creativiteit om een prachtig nieuw project uit de grond te stampen. De uiteenlopendheid van hun afzonderlijke stijlen, de optelsom van songwriting-skills en de hoeveelheid aan lead-vocalisten maakt de muziek niet alleen bizar divers, maar ook genadeloos avontuurlijk. Van gefreakte space-rock tot donkere folky ballads en van orkestrale hiphop-blues tot straight-up popsongs.
Clocktopus – Clocktopus is de Musicmaker Release van de Week.
Lees er veel meer over op Musicmaker.nl!

Don Kapot - Macarona
Tim’s Favourite – A_Deeper_Advantage
Kaspar Baum – Warrior
The Maureens – Lost & Found
The Tibbs – Ain’t It Funny
Droom Dit – Suis In Mijn Oren
Yin Yin – The Year of the Rabbit


Uitzending 7 maart 

Playlist Musicmaker Radio #108 – MM499 - uitzending do 7 maart 2024  21.00-22.00 uur.

Julia Sabaté – Dalia
Tim’s Favourite – A_Deeper_Advantage
Mooon – Richard Has a Racecar
Cape Sleep – Vienna In The Rain
Oh Hazar – City Lines

MUSICMAKER RELEASE VAN DE WEEK
Donna Blue – Aphrodite
Donna Blue – Fantasy Girl
Danique van Kesteren en Bart van Dalen vormen het duo Donna Blue. Hun nieuwe album Into The Realm of Love dat morgen uitkomt volgt op hun debuutalbum Dark Roses uit 2022. We horen jaren-60 pop met een psychedelische waas en een vleug dromerige kamermuziek-noir-romantiek. Met invloeden van Nancy & Lee, Serge Gainsbourg en Julee Cruise, en inspiratie afkomstig van filmcomponisten zoals Ennio Morricone, Piero Piccioni en John Barry brengt Donna Blue een geluid dat de weg leidt naar de vervlogen wereld van dichters, dromers, de mistige Côte d'Azur en oude spionagefilms uit de jaren 60.
Into The Realm of Love is de Musicmaker Release van de Week.

Wil je Donna Blue binnenkort gaan zien: morgen, 8 maart: Grasnapolsky, Scheemda en 14 maart: Vera, Groningen. Daarna speelt Donna Blue in Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Zweden, om in mei terug te zijn inde Benelux: 8 mei, Cactus Club, Brugge; 9 mei, Rotown, Rotterdam; 10 mei: De Nijverheid, Utrecht; 3 juli; Paradiso, Amsterdam

Sloper - Therapy
The Tibbs – Ain’t It Funny
Johan – Cincinatti
Moonloops – Align
Eefje de Visser – De Parade – Bitterzoet Live
Lov3less – Hush
Meis - Fijn
Yin Yin – The Year of the Rabbit
Don Kapot - Macarona

 

Uitzending 22 februari

Uitzending 15 februari

Uitzending 8 februari

Playlist Musicmaker Radio #104 – MM499 - uitzending do 8 februari 2024  21.00-22.00 uur.

Julia Sabaté – Dalia
Johan – Undone
Froukje – Drijfzand
Oh Hazar – City Lines
Droom Dit – Suis In Mijn Oren
The Tibbs – Ain’t It Funny 

MUSICMAKER RELEASE VAN DE WEEK
Meis – Spijt
Meis - Fijn
‘Wat een prachtalbum is het debuut van Meis’, schrijft Iris Bouman in Musicmaker. ‘Zwart/Wit is een album dat je meteen bij de keel grijpt. Geschreven toen Meis jaren geleden herstelde van een loodzware operatie en door een donkere periode ging, geeft het album een kijkje in Meis’ hoofd. Het is een album over pijn en trauma, maar ook over zelfliefde en kracht. Zware onderwerpen, en dat blijkt ook uit de muziek. Op Zwart/Wit begeleidt Meis haar kalme vocalen door flinke bassen, elektronische drums en serieuze synthesizers. Meis weet precies wanneer ze elektronische elementen kan gebruiken om haar prachtige liedjes nog mooier te maken. Ze gaan van groots naar ingetogen, maar verliezen nooit de oprechtheid die uit elke van Meis’ zinnen blijkt. Zwart/Wit is kwetsbaar en intiem, en is een album dat je niet snel vergeet. 

Zwart/Wit is de Musicmaker Release van de Week! Je hoort twee nummers van het album.. 

Moonloops – Align
Cape Sleep – I Want To Be Your Friend
Lov3less – Hush


MUSICMAKER EVENT SPOTLIGHT
Yin Yin – The Year of the Rabbit
We zagen Yin Yin excelleren op ESNS. Lees het interview met gitarist Erik Bandt in Musicmaker. En kom zaterdag naar de Mount Matsu albumrelease show in de grote zaal van Paradiso, morgen vrijdag 9 februari.
‘Met als inspiratiebronnen “Thai psy rock” en “oriental disco” doet de sound denken aan een band als Khruangbin, maar dan met betere melodieën en creatiever bedachte grooves. Mount Matsu wil je ’s ochtends bij de koffie draaien, ’s middags bij je eerste Singha biertje en ’s nachts bij je laatste Mekhong’, aldus Hidde Roorda in Musicmaker.

Yin Yin, Vrijdag 9 februari, Paradiso, Amsterdam

Eefje de Visser – De Parade – Bitterzoet Live
Mooon – Richard Has a Racecar
Nusantara Beat – Layung
Don Kapot - Macarona
Kaspar Baum - Warrior

zoeken
zoeken