Terugluisteren: Musicmaker Radio uitzendingen rondom MM499, maart-april 2024

Elke donderdagavond op Pinguin Radio, 21.00-22.00u

Muzieknieuws 08-02-2024 15:52

Musicmaker Radio! Elke donderdag van 21.00-22.00 uur een uur lang muziek die met de lopende editie te maken heeft, met wat we op onze website en socials publiceren, of muziek gekoppeld aan de events die we aanraden of waar we bij betrokken zijn. Musicmaker Radio op Pinguin Radio! Luister de uitzendingen hier terug!

Gebruik deze link om naar Musicmaker Radio te luisteren - elke donderdag 21.00-22.00 uur op de Indie stream van Pinguin Radio.

Luister de vorige uitzendingen terug. Hieronder vind je alle uitzendingen die horen bij Musicmaker 499, maart-april 2024, de artikelen op Musicmaker.nl en tal van concerten en events! 

Uitzending 15 februari

Uitzending 8 februari

Playlist Musicmaker Radio #104 – MM499 - uitzending do 8 februari 2024  21.00-22.00 uur.

Julia Sabaté – Dalia
Johan – Undone
Froukje – Drijfzand
Oh Hazar – City Lines
Droom Dit – Suis In Mijn Oren
The Tibbs – Ain’t It Funny 

MUSICMAKER RELEASE VAN DE WEEK
Meis – Spijt
Meis - Fijn
‘Wat een prachtalbum is het debuut van Meis’, schrijft Iris Bouman in Musicmaker. ‘Zwart/Wit is een album dat je meteen bij de keel grijpt. Geschreven toen Meis jaren geleden herstelde van een loodzware operatie en door een donkere periode ging, geeft het album een kijkje in Meis’ hoofd. Het is een album over pijn en trauma, maar ook over zelfliefde en kracht. Zware onderwerpen, en dat blijkt ook uit de muziek. Op Zwart/Wit begeleidt Meis haar kalme vocalen door flinke bassen, elektronische drums en serieuze synthesizers. Meis weet precies wanneer ze elektronische elementen kan gebruiken om haar prachtige liedjes nog mooier te maken. Ze gaan van groots naar ingetogen, maar verliezen nooit de oprechtheid die uit elke van Meis’ zinnen blijkt. Zwart/Wit is kwetsbaar en intiem, en is een album dat je niet snel vergeet. 

Zwart/Wit is de Musicmaker Release van de Week! Je hoort twee nummers van het album.. 

Moonloops – Align
Cape Sleep – I Want To Be Your Friend
Lov3less – Hush


MUSICMAKER EVENT SPOTLIGHT
Yin Yin – The Year of the Rabbit
We zagen Yin Yin excelleren op ESNS. Lees het interview met gitarist Erik Bandt in Musicmaker. En kom zaterdag naar de Mount Matsu albumrelease show in de grote zaal van Paradiso, morgen vrijdag 9 februari.
‘Met als inspiratiebronnen “Thai psy rock” en “oriental disco” doet de sound denken aan een band als Khruangbin, maar dan met betere melodieën en creatiever bedachte grooves. Mount Matsu wil je ’s ochtends bij de koffie draaien, ’s middags bij je eerste Singha biertje en ’s nachts bij je laatste Mekhong’, aldus Hidde Roorda in Musicmaker.

Yin Yin, Vrijdag 9 februari, Paradiso, Amsterdam

Eefje de Visser – De Parade – Bitterzoet Live
Mooon – Richard Has a Racecar
Nusantara Beat – Layung
Don Kapot - Macarona
Kaspar Baum - Warrior

zoeken
zoeken