Harlem Lake naar de European Blues Challenge

Harlem Lake naar de European Blues Challenge

En een clinic bij Elfring Amps

Harlem Lake maakt swampy southern rock maar dan gewoon uit de delta van de Haarlemmermeer. Op 4 juni representeert de band Nederland tijdens de European Blues Challenge 2022 in Malmö. We spraken zang.....meer »»

Release van de Week: Warpaint - Radiate Like This

Vandaag verschenen - 6 mei 2022

Vandaag verschijnt het vierde studioalbum van het Amerikaanse Warpaint. De band uit Los Angeles komt wederom met een prachtig en dromerige plaat. Deze ligt in het verlengde van de eerdere albums, maar.....meer »»

Vanavond Musicmaker Radio, 5 mei 12.00-22.00u op Pinguin Radio

Elke donderdag een uur lang met muziek uit de nieuwste editie Musicmaker

Sinds medio februari is er Musicmaker Radio! Elke donderdag van 21.00-22.00 uur een uur lang muziek die met de lopende editie te maken heeft, met wat we op onze website en socials publiceren, of muzie.....meer »»

Musicmaker Classic: Angst en extase bij The Brian Jonestown Massacre in Amsterdam

Reportage door Tommy Ebben, Musicmaker 459, oktober 2018

Musicmaker-redacteur Tommy Ebben werd vier jaar geleden deelgenoot van het Spartaanse tour-regime dat Anton Newcombe, frontman annex cultleider van The Brian Jonestown Massacre, over zijn bondgenoten .....meer »»

Popronde maakt selectie 2022 bekend!

Welke acts doen dit jaar mee aan het rondreizende festival?

Honderd acts gaan komend najaar op tour met de Popronde, het grootste reizende festival van Nederland. 3FM DJ Sagid Carter maakte de selectie bekend in een drie uur durende Popronde Special van 3voor1.....meer »»

Release van de Week - Beachdog - Beachdog

Nieuwe emo- & grunge-sensatie

Na het uiteenvallen van John Coffey wist frontman David Achter de Molen zich een paar jaar prima te vermaken als podcast-maker, maar de lokroep van de muze werd toch te sterk. In de jonge gitarist Rub.....meer »»

Music Man Joe Dart II Bas

Nieuwe signature van Vulfpeck bassist

Met zijn strakke pompende lijnen heeft Joe Dart duidelijk een stempel gedrukt in de baswereld. Music Man bracht al eerder een bas van hem uit en nu is er een tweede versie......meer »»

RIP Klaus Schulze

Afscheid van een pionier - 4 augustus 1947 – 26 april 2022

Afgelopen dinsdag overleed Klaus Schulze. Hij was een van de belangrijkste pioniers van de elektronische muziek als sleutelfiguur in de zgn. 'Berliner Schule', korte tijd als lid van Tangerine Dream, .....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken