Albeda College organiseert de Muzikant & Producerdag op zaterdag 18 februari

Albeda College organiseert de Muzikant & Producerdag op zaterdag 18 februari

Leer, inspireer en verbreed je netwerk

Op 18 februari organiseert opleidingsinstituut Albeda in samenwerking met Muziek Centrum Albrandswaard een dag voor muzikanten en producers. Met optredens, talks, muziekworkshops, productpresentaties,.....meer »»

Release van de Week: Amber Arcades - Barefoot On Diamond Road

Vandaag verschenen - 3 februari 2023

Bij uitkomen van de nieuwe editie Musicmaker ziet ook het album Barefoot On Diamond Road het levenslicht, het derde album van Amber Arcades, oftewel Annelotte de Graaf. Ze werkte wederom samen met pro.....meer »»

Musicmaker #493 is uit

Met: Sem Jansen, Amber Arcades, Mercy John, ESNS en vele tests

De maart-april-editie van Musicmaker is uit en daarin vind je onder meer uitgebreide verslagen van seminars en bands op ESNS, interviews met Mercy John, Amber Arcades, Sem Jansen, Kids With Buns, Gold.....meer »»

Kids With Buns

Marie en Amber creëren een eigen wereld

Op ESNS spraken we uitgebreid met Kids With Buns, een Vlaams duo dat inmiddels in een gehele bandbezetting optreed. Hier hoor en zie je de muziek van het duo......meer »»

Interview met Sem Jansen over zijn transitie, het album en de tour

‘We hebben de transitie als band doorgemaakt’

Uncle Sem is het indringende solodebuut van Leif de Leeuw Band-frontman Sem Jansen. Het album vertelt het verhaal van zijn transitie van vrouw naar man, inclusief nummers die hij inzong toen hij nog B.....meer »»

Je computer als schrijfpartner - lees alles over Artificial Intelligence in de muziek in Musicmaker maart-april 2023

Spotify playlist met door A.I. gemaakte tracks en test Aiva compositiesoftware

Artificial Intelligence, ofwel AI, is all over the place: tekstgenerators en fototools worden te pas en te onpas ingezet voor gemak en ondersteuning. Ook bij componeren, mixen en masteren is dat het g.....meer »»

De wetenswaardigheden van ESNS 2023, de jaarlijkse bijeenkomst van de Nederlandse muziekwereld

Panels, seminars en showcases - en al het netwerken

Na twee digitale edities was er na drie jaar weer een echte Eurosonic Noorderslag. Een fysieke, met mensen en bands voor je neus in plaats van op je beeldscherm. De Musicmaker redactie was vier dagen .....meer »»

Release van de Week: DeWolff - Love, Death & In Between

Vandaag verschenen - 3 februari 2023

De laatste jaren nam DeWolff praktisch ieder album op in hun eigen Electrosaurus Southern Sound Studio. Voor ‘Love, Death & In Between’ reisde de band echter af naar de Kerwax Studio in Bretagne, .....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken