D. Lakin bassen.

D. Lakin bassen.

Oprichter Lakland bassen brengt nieuwe bassen uit.

Dan Lakin was een van de oprichters van Lakland bassen, basgitaren die een hybride waren tussen de Fender Jazz bas en de Music Man. Het merk is al lang succesvol en menig bassist heeft ermee op het po.....meer »»

Grammy-nominaties voor Altin Gun, Metropole Orkest, Young Kio, Roselilah en Freek van Workum

Diverse Nederlandse artiesten en producers genomineerd - 26 januari volgt de uitreiking

Afgelopen week was trompettiste Maite Hontele in Las Vegas als genomineerde voor een Latin Grammy. Ze won 'm niet. Op 26 januari 2020 zijn er nieuwe kansen voor Nederlandse bands, muzikanten en produc.....meer »»

Release van de week: Kensington - Time

Vandaag verschenen: 15 november 2019

Een nieuwe plaat van de stadionrockers Kensington. Houden de mannen uit Utrecht vast aan hun succesvolle koers of slaan ze een nieuwe weg in? De band verklaart zelf op het nieuwe album Time terug te z.....meer »»

Maite Hontele grijpt net naast een Latin Grammy - Rosalia wint vijf Grammy's

Hoofdprijs voor Rosalia op uitreiking in Las Vegas 14 november 2019

Het gebeurt niet vaak dat een Nederlandse muzikant genomineerd is voor een Grammy. Trompettiste Maite Hontelé was gisterenavond een van de vijf genomineerden voor een Latin Grammy in de categorie Bes.....meer »»

Back to the eighties

Seymour Duncans Diamondhead biedt de heavy sounds uit de jaren tachtig

Seymour Duncan is vooral bekend om hun elementen, maar hun collectie effectpedalen breidt zich almaar uit. De nieuwste aanwinst is de Diamondhead Multistage Distortion + Boost, een pedaal waar vooral .....meer »»

De grote Nederlandse Popronde-enquete!

Realiteit en dromen van een nieuwe generatie muzikanten

Als partner van de Popronde hield Musicmaker een zeer uitgebreide enquete onder Popronde-deelnemers. Deze zeer interessante kennismaking met de nieuwe garde aan aanstormend muzikaal talent publiceerde.....meer »»

De studiostek van Kraak & Smaak

Waar dansvloerkrakers geboren worden

Kraak & Smaak is al jaren een begrip in binnen- en vooral ook buitenland. Het producerstrio - bestaande uit Oscar de Jong, Mark Kneppers en Wim Plug - brak rond 2008 door met hun eclectische mix van e.....meer »»

Bijkletsen met Barry Hay

Over het nieuwe album, het leven en muziek

Golden Earring-zanger en Neerlands meest bonafide rockster Barry Hay en JB Meijers, producer en onder meer gitarist van The Common Linnets, ontmoetten elkaar tijdens de opnames van een tv-programma. H.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken