D. Lakin bassen.

Oprichter Lakland bassen brengt nieuwe bassen uit.

Merknieuws 21-11-2019 10:55

Dan Lakin was een van de oprichters van Lakland bassen, basgitaren die een hybride waren tussen de Fender Jazz bas en de Music Man. Het merk is al lang succesvol en menig bassist heeft ermee op het podium gestaan. De oprichter komt nu met een nieuw product.

Lakland werd in 1994 opgericht door Dan Lakin en Hugh McFarland met het idee om bassen te bouwen van hoge kwaliteit die een combinatie waren tussen de Fender Jazz bas en de Musicman Stingray en de welbekende Lakland was geboren. Darryl Jones, Geezer Butler en Joe Osborne zijn slechts een handjevol namen die met Lakland een samenwerking zijn aangegaan. in 2010 werd het bedrijf verkocht en in 2013 werd D Lakin opgericht. Dit jaar werden oud Lakland medewerkers Kirk Hunter en Dan Strack ingelijfd om weer iets nieuws te bouwen.



Op deze manier kan Dan Lakland weer direct met de klant in gesprek zonder dat er een dealer tussenkomt. Hierdoor heb ik direct contact hebben met de klant en kan ik de beste bas bouwen die er is. Aan elk onderdeel van de bas die gewouwd wordt kan gesleuteld worden als de klant daarom vraagt.



D Lakin maakt een Precision en een Jazz model in een 34 en 30 inch mensuur maar ook een nieuw model met de naam '1930', een shortscale bas (hoofdfoto) gemaakt lichtgewicht moerasessen hout met een of pallisander of esdoorn toets. Wat opvalt is de grote Curtis Novak Bisonic pickup. Dit element was voor het eerst te zien op Hagstrom bassen en later ook op Guild modellen. De bassen zullen gepresenteerd worden op de NAMM 2020, de prijs voor elke bas bedraagt ongeveer $3199.

Website D Lakin

zoeken
zoeken