Dr. John overleden

Dr. John overleden

Legendarische pianist en performer

Op 77-jarige leeftijd is donderdag Mac Rebennack alias Dr. John overleden aan een hartaanval. Sinds eind jaren zestig bouwde hij een heel eigen oeuvre op en speelde hij met beroemdheden als The Rollin.....meer »»

Aquarium Sessions met Tyler Ramsey - de video's

Drie songs en een interview

Tyler Ramsey, die ooit als gitarist van de indieband Band Of Horses de wereld over tourde, speelt alweer enkele jaren solo. Hij heeft zich een prachtige ingetogen stijl eigen gemaakt waarin invloeden .....meer »»

Release van de Week: Lone - Ten Songs

Vandaag verschenen - 7 juni 2019

Lone komt vandaag uit met hun nieuwe album Ten Songs. Dit album bestaat zoals de naam al doet vermoeden uit tien tracks. Het is inmiddels hun derde album. De voorgangers waren het debuutalbum Lone en .....meer »»

Interview: GPvNL-winnaar WIES

"Ramses Shaffy vs. alt-J en Spinvis vs. The Black Keys"

Op 18 mei vonden de finales van de Grote Prijs van Nederland plaats in de Melkweg en in Paradiso. In de categorie Hiphop won JuliusRhymz en KEES ging er als Singer-Songwriter met de prijs vandoor. In .....meer »»

New Hammond Sound Project

Hammond 3.0 met Carlo de Wijs

Jaren geleden interviewden we toetsenist Carlo de Wijs al eens in Musicmaker over zijn eigenzinnige en innovatieve aanpak van het Hammondorgel. Toen stond zijn project nog in de kinderschoenen. Inmidd.....meer »»

Release van de Week: Eva de Roovere - La Loba

Vandaag verschenen - 31 mei 2019

Eva de Roovere komt vandaag uit met haar nieuwe album La Loba. Het album bevat 13 Nederlandstalige nummers en een samenwerking met de Nederlandse rapper Diggy Dex. Dit is haar zesde album. .....meer »»

Release van de Week: The Mauskovic Dance Band - The Mauskovic Dance Band

Vandaag verschenen - 24 mei 2019

De Amsterdamse Mauskovic Dance Band komt vandaag uit met hun gelijknamige album. Dit is hun debuutalbum. Al wel brachten ze in het verleden verschillende ep’s uit, waarvan de laatste afkomstig is ui.....meer »»

Tyler Ramsey in Q-Factory Amsterdam

Lees hier het interview met deze ex-Band Of Horses gitarist

Zanger/gitarist Tyler Ramsey was jarenlang verbonden aan Band Of Horses. In 2017 ging hij solo en op zijn vierde soloalbum For The Morning laat een prachtig klankenpalet horen voor liefhebbers van dro.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken