Zaterdag 21 mei, 12.00-18.00 uur: Muzikantendag in Amsterdam!

Clinics, demospreekuur, workshops, panels, en meer in Q-Factory

Events 15-05-2016 09:05

Op de Muzikantendag, zaterdag 21 mei, presenteert Gitarist om 14.00 uur de Sjako! gitaarclinic met Wouter Planteijdt en René van Barneveld. Om 12.00 uur kun je al de Re:Freshed Orchestra productieworkshop volgen, met Furlan Felter en Rick van Wort, gepresenteerd door Interface. En natuurlijk is er de hele dag het fameuze demospreekuur, met meer experts dan ooit om jouw muziek te beoordelen! Plus veel panels en flitscolleges.
Waar de Muzikantendag voorheen vier maal per jaar op verschillende locaties werd georganiseerd, zal het evenement in 2016, hoewel eenmalig, gróótser uitpakken dan ooit in de Q-Factory te Amsterdam.
Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door muzikantenmedia Musicmaker, Interface, De Bassist, De Gitarist, en Slagwerkkrant.

De Muzikantendag gaat zaterdag 21 mei van start om 12.00 uur - zaal open 11.00 uur! Om 12 uur beginnen er meteen 5 verschillende items waaronder het demospreekuur en promospreekuur en natuurlijk die heel boeiende clinic over hoe je 'live' naar de studio brengt en studio naar live; door Re:Freshed Orchestra, gepresenteerd door Interface.
Om 14.00 verzorgt Gitarist een clinic met de Sjako! gitaristen Wouter Planteijdt en René van Barneveld, met moderator Jack Pisters. 
Verder veel interessante panels, zie hieronder tijdschema en toelichting. In de afsluiting van 5 tot 6 wordt misschien jouw demo besproken in het demopanel met Giel Beelen, Maarten Middendorp, Menno Visser, Erroll Antonie en Jasper van Vugt. 

Tijdschema Muzikantendag zaterdag 21 mei

12:00-12:45 Clinic productie Re:Freshed Orchestra
met Furlan Felter & Rick van Wort, moderator Erk Willemsen

12:00-12:45 Geld verdienen met je muziek
Gijs Teule (Buma / Stemra) | Cyrille Smith (Sena) | Lars Kelpin (GRAP)

12:00-12:30 Flitscollege: Peter Smidt
Peter Smidt (Buma Cultuur)

12:00-14:00 Demospreekuur Blok 1

12:00-14:00 Promospreekuur Blok 1

12:30-13:00 Flitscollege: Buffi Duberman
Buffi Duberman (Rock Your English)

13:00-13:45 Songwriting
Tjeerd Bomhof | Léon Paul Palmen | Arriën Molema | Rita Zipora

13:00-13:45 Boekersforum
Panel

13:00-13:30 Flitscollege: Aram Haagsman
Aram Haagsman (Tin Ear Management)

13:30-14:00 Flitscollege: Pim van de Werken
Pim van de Werken

14:00-14:45 Gitaarclinic Sjako!
Met Wouter Planteijdt en René van Barneveld
moderator Jack Pisters (Conservatorium van Amsterdam)

14:00-14:45 Online promotie
Panel

14:30-15:00 Flitscollege: Martijn Crama
Martijn Crama (Music United)

15:00-15:45 De ins en outs van het pluggen
Panel

15:00-15:45 Sync, Cowrite & Topline
Perquisite (Unexpected Records) | Charlot Henzen (Cloud 9 / Downtown Music Publishing) | Jarl Hector (Amp.Amsterdam) | Ilana Goldstoff (Sizzer)

15:00-15:30 Flitscollege: Jasper van Vugt
Jasper van Vugt (OOR/Herman Brood Academie)

15:00-17:00 Demospreekuur Blok 2
Panel

15:00-17:00 Promospreekuur Blok 2

15:30-16:00 Flitscollege: Farid Benmbarek
Farid Benmbarek (Top Notch)

16:00-16:45 Wat kan radio voor je carrière betekenen?
Panel

16:00-16:45 Je band als bedrijf
Panel

16:00-16:30 Flitscollege: Perquisite
Perquisite (Unexpected Records)

17:00-18:00 Demopanel
Giel Beelen (NPO 3FM) | Maarten Middendorp (Agents After All) | Menno Visser (3voor12) | Erroll Antonie (BMG Talpa Music) | Jasper van Vugt (OOR/Herman Brood Academie)


De Muzikantendag heeft als doel ambitieuze muzikanten en muziekprofessionals samen te brengen om te inspireren, informeren en te netwerken. Het succes van de vorige edities heeft ervoor gezorgd dat het evenement flink is uitgebreid. Zo zijn er dit jaar wel 90 vertegenwoordigers aanwezig bij het Demospreekuur en het Promospreekuur. Dit geeft gelegenheid tot uitgebreide feedback en meer kansen om ontdekt te worden. Bij het spreekuur zijn vertegenwoordigers aanwezig van onder meer Radio 3FM/Serious Talent, Spotify, FunX, [PIAS], Agents After All, Universal Music, 3VOOR12, Noah’s Ark, OOR, Popronde, Warner Music, Nu.nl, Pinguin Radio, Radio 2 en V2 Records. In totaal zijn meer dan 1000 demospreekbeurten: een record! De recente bevesteging van Giel Beelen, gitaarclinic Sjako! en Buffi Duberman maakt deze editie van Muzikantendag dé manier om te netwerken, te leren en zichzelf in de kijker te spelen.

Meer inhoud
Er zijn niet alleen meer professionals dan voorgaande jaren; inhoudelijk is de Muzikantendag ook gegroeid. Er zijn meer dan genoeg panels en workshops die zowel de zakelijke als de artistieke kant van het muzikantschap belichten. Door middel van masterclasses, clinics en workshops verzorgd door vooraanstaande artiesten en experts zorgt de Muzikantendag voor een boost in de muzikale ontwikkeling van haar bezoekers. Ondersteuning bij de zakelijke kant van het verhaal kan je verwachten middels panels over geld verdienen met je auteursrecht, airplay krijgen op de radio, hoe je optredens scoort en de mogelijkheden voor jouw muziek in het buitenland.

Panelonderwerpen en sprekers
- Online promotie: hoe zorg je er voor dat je muziek scoort op internet? O.a. Farid Benmbarek (TopNotch) en Steijn Koeijvoets (Deezer, 3S Music Management) vertellen je hoe. Doorbreken wordt ook behandeld in de panel Wat kan radio voor je carrière betekenen? met Thijs van Liemt (Universal Music), Arjan de Ruiter (NPO Radio 2), Bas van Wageningen (Homebass Records) en Erroll Antonie (Talpa/BMG)
-Songwriting: Tjeerd Bomhof (hitschrijver voor Anouk, Jacqueline Govaert en Sandra van Nieuwland) licht hier zijn werkwijze toe en krijgt hierbij ondersteuning van Léon Paul Palmen (Martin Garrix, Ferry Corsten, Miss Montreal) en Arriën Molema (Room Eleven, Gare Du Nord en Henk Westbroek) die de kunst achter het liedschrijven.
- Syncs, Cowrites en Toplines: hoe werk je samen met andere songschrijvers, zet je je muziek onder commercials of films en wat levert dat op? O.a. Perquisite (Pete Philly & Perquisite, Kris Berry en winnaar van een Gouden Kalf voor zijn filmmuziek) vertelt. Hier voegen Publishers Ilana Goldstoff (Sizzer) en Charlot Henzen (Cloud 9/Downtown Music) verklaren wat de publisher voor de muzikant kan betekenen.

Ook zijn er de panels Geld verdienen met je muziek: het is niet moeilijk om geld te verdienen met je muziek, als je maar weet hoe. Na het volgen van dit panel van Buma/Stemra en Sena lukt het jou ook. Het Boekersforum met Katja Keersmaekers (Friendly Fire), Joris van Welsen (radar Agency) en Maarten Middendorp en Je band als bedrijf, met Sem Bakker (Rohe Advocaten) en Ruud Hoevenaar (EZ Boekhouding).

Clinic Re:Freshed Orchestra
Furlan Felter & Rick van Wort
De bekendheid van het Re:Freshed Orchestra nam een grote vlucht nadat ze eind vorig jaar de huisband werden van het nieuwe tv-programma Dino! van Jandino Asporaat. Hoe werkt dat nou, een band met zo’n grote bezetting van 17 m/v? Hoe laat je die goed klinken? En wat voor procedure bewandel je om dat wat je live gespeeld hebt in de studio goed op te nemen, en dat wat je in de studio hebt geproduced, live weer goed te laten werken? Tijdens Musicfair lichtte Furlan Felter (foto) al een tipje van de sluier op, maar nu hun nieuwe album ‘The Re:Freshed Orchestra’ onlangs is gelanceerd kan Felter de diepte ingaan, productiemethodes bespreken en in zijn workshop toelichten hoe hij de live-energie op de plaat heeft gekregen en hoe hij vervolgens de complexe studioproductie weer naar live brengt. Hij doet dat samen met Re;Freshed-drummer Rick van Wort. Een clinic die tot stand komt in samenwerking met Interface Magazine. 

Gitaarclinic Sjako!

Gitaristen Wouter Planteijdt en René van Barneveld van het geroemde Haarlemse powertrio Sjako!, ook wel 'de Nederlandse Toto' genoemd, zullen tijdens deze clinic hun geheimen met het publiek delen. Afgelopen januari  hebben ze het goed ontvangen album 'the 10th' uitgebracht. De clinic zal gemodereerd worden door topgitarist Jack Pisters (Foto, links) van het Conservatorium van Amsterdam, die onder andere gecoacht heeft voor Anouk, Chris Hof en Racoon. De clinic wordt gepresenteerd door Gitarist Magazine. 


Flitscolleges
Een nieuwe toevoeging aan de muzikantendag zijn de Flitscolleges. Denk hierbij aan de vorm van TEDxTalks. In een rap tempo zullen hier belangrijke onderwerpen uit de muziekindustrie aan bod komen. Hier is gelegenheid voor het publiek om brandende vragen af te vuren op de experts uit de muziekindustrie. Er zijn o.a. flitscolleges van Buma Cultuur over Exportbevordering van popmuziek en van TopNotch over 'de Videoclip'. De volledige line-up vind je op muzikantendag.nl

Demopanel met o.a. Giel Beelen
Het demopanel is de climax van de Muzikantendag: hier draaien muzikanten hun creaties, welke becommentarieerd zal worden door vier professionals, voor een volle zaal bezoekers. De muziekprofessionals zijn Giel Beelen (3FM), Maarten Middendorp (Agents After All), Erroll Antonie (BMG Talpa Music) en Menno Visser (3voor12). Zij zullen de muziek beoordelen op kwaliteit, potentie, productie, originaliteit, compositie en algehele indruk. 

Muzikantendag x Popronde: Popronde Preview
Na de intensieve kennisvergaring van Muzikantendag is het 's avonds tijd voor een muzikaal programma. Vanaf 18.00 treden vier bands op in Q-Factory: PALMSY, Electric Company (Herman Brood Academie), BARTEK en Pitou (Conservatorium van Amsterdam). Het avondprogramma duurt tot 22:30 en is gratis.

Muzikantendag Academy
Behoefte aan voorbereiding of wil je alle informatie rustig doorlezen? Dan kun je terecht op de nieuwe Muzikantendag Academy. Op de website staan de belangrijkste onderwerpen in de muziek uitgelegd door experts, met video's voorbeelden en tips. De site wordt immer up to date gehouden.

Een impressie van de Muzikantendag 2015 is hieronder te zien.


Informatie
Zaterdag 21 mei – Q-Factory, Amsterdam
Tijd: 11.00 – 18.00
Adres: Atlantisplein 1, 1093 NE Amsterdam

Kaartverkoop
Kaarten kosten € 15,- en zijn nu te koop via www.ticketmaster.nl

Gratis naar Muzikantendag? 
Met Slagwerkkrant, Musicmaker, Interface, De Bassist en Gitarist zijn we partner van de Muzikantendag. Tickets kosten 15 euro, maar als je abonnee bent van een van onze bladen kun je gratis naar binnen. 
Stuur een email naar muzikantendag@k18.nl met de volgende gegevens: 
* In onderwerp vermelden: ‘Gratis naar Muzikantendag'
* Vermeld in de mail je naam, adres, postcode en plaats - en van welk blad je een abonnement hebt of nu gaat aanvragen.
Deadline 17 mei.

Nog geen abonnee? Regel het nu en je kunt nog gebruik maken van deze aanbieding! 
Neem een abonnement Slagwerkkrant, klik hier 
Neem een abonnement Musicmaker, klik hier 
Neem een abonnement Interface, klik hier 
Neem een abonnement De Bassist, klik hier 
Neem een abonnement Gitarist, klik hier 

 

Over de Muzikantendag
De Muzikantendag wordt gepresenteerd door Buma. De dag wordt georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP in samenwerking met POPnl en 3FM/Serious Talent, met medewerking van Musicmaker, Interface, De Bassist, De Gitarist, Slagwerkkrant en de Q-Factory. Meer info:www.muzikantendag.nl

zoeken
zoeken