aanmelden
Eventide Blackhole reverb als stand-alone pedaal
Galm zo groot als de kosmos
Merknieuws 16-09-2020 12:47
Het veelzijdige Blackhole pedaal heeft twee soorten oneindige reverb, diverse klankopties en talloze presets.

Het nieuwe Blackhole reverbpedaal is gebaseerd op hetzelfde Blackhole-algoritme als in de DSP4000 Ultra-Harmonizer van Eventide.


Met de Blackhole kan je kiezen uit vijf presets (je kan ook je eigen presets te maken), maar via MIDI kan je maar liefst 127 presets oproepen, die ook toegankelijk zijn in de Eventide Device Manager software.

Twee soorten oneindige reverb zijn toegankelijk via de "Freeze" voetschakelaar, waarbij "Infinite mode" voortdurend nieuwe geluiden op een bed van galm stapelt en "Freeze mode" het effect statisch houdt, zodat je over deze klank heen kan spelen.

De Blackhole biedt de mogelijkheid om elke combinatie van parameters aan een expressiepedaal toe te wijzen.

Verder helpt een "catch-up" modus bij het kiezen van een geluid bij het schakelen tussen presets/parameters en kan de toon worden verfijnd via Lo, Hi en Q (resonantie) regelaars.

Tot slot past de Gravity-regelaar stel je de galmstaart in van normaal tot reverse. Andere functies op de Blackhole omvatten een mono/stereo schakelaar en een Gitaar/Lijnniveau schakelaar waarmee je de impedantie kan aanpassen aan gitaren of synths/FX-loops/audio-interfaces. Je kan kiezen uit gebufferde, relais, DSP+FX en kill dry bypass opties. De MIDI functionaliteit is beschikbaar via TRS of USB aansluitingen.

Meer info: www.sound-service.eu