aanmelden
Moog Subharmonicon, analoge semi-modulaire synth
Nieuwe Eurorack synth geinspireerd door Trautonium en Rhytmicon
Merknieuws 13-05-2020 09:43
In 2018 was het al een project tijdens het Moogfest, nu is ie ook officieel uit. De Subharmonicon is echter geen gewone analoge synth.

De ideëen waarop Moog's Subharmonicum gebaseerd is zijn afkomstig van enkele vroege elektronische instrumenten; Lev Thermen's Trautonium en Rythmicon uit 1929, en de theorieën van Josph Schillinger. Meer informatie.

Moog noemt het Subharmonicon een 'Semi-modular harmonic kaleidoscope'. Semi-modulair dus met twee oscillators, twee AD envelopes, een resonerend filter en een VCA. Dat klinkt bekend maar er is meer namelijk 4 subharmonic generators, die volgens wiskundige ratio's afgeleid zijn van de hoofdoscillators. Hiermee kun je akkoorden met 6 noten maken in diverse stemsystemen. De sequencer bestaat uit twee vierstaps onderdelen met onafhankelijk tempo en toonhoogte, bepaald door de subharmonic generators, waardoor je unieke en complexe polyritmes kunt maken.

 

De Subharmonicon heeft natuurlijk het bekende Moog ladderfilter en werkt ook zonder patching. Wel is er een 32 punts patchbay waarmee je de interne routing kunt aanpassen en de Subharmonicon kunt koppelen met andere modulaire (Eurorack) apparaten.Het apparaat heeft een mono audio out en een midi input. De voeding komt van een losse adapter. De prijs bedraagt $ 699,-

meer informatie