AKG Lyra - Ultra-hd multimode usb-microfoon

Met vier opties voor de richtingskarakteristiek

Merknieuws 26-03-2020 16:03

De Lyra is de nieuwe usb-microfoon van AKG. De microfoon is multi-inzetbaar. In Interface 237 en Musicmaker 474, april 2020, vind je een uitgebreide test door Peter van Leerdam. Hier op de website een introductie, inclusief demovideo.

'Vloggen met een volwassen sound' luidt de headline boven de review. Want de Lyrais bij uitstek geschikt voor podcasters, Youtubers en andere vloggers, maar dat betekent bepaald niet dat de kwaliteit inferieur zou zijn. De test concludeert dat de Lyra 'een uitstekende keuze is voor gebruikers die snel aan de gang willen en hoge eisen stellen aan de geluidskwaliteit' 

De AKG Lyra werkt met een Adaptive Capsule Array bestaande uit vier instelbare kapsels die een dekking bieden van 360 graden. Je kunt dus kiezen of je alleen de vóórkant of ook de achterkant wilt opnemen voor bijvoorbeeld interviews of ambient-opnamen.

Er zijn vier opties voor de richtingskarakteristiek:

  • front voor solo recording
  • front back voor multi-person recordings
  • tight stereo voor solo instrument recordings
  • wide stereo voor recordings met ambience

 

 

 

Een interne, zelfaanpassende schokdemper minimaliseert contactgeluiden, een ingebouwde diffuser en de Internal Element Overload Prevention zorgen voor minder ruis en pops, en optimaliseren het signaalniveau. Lyra is uitgerust met een zero latency hoofdtelefoonaansluiting met volumeknop.

Deze 24bit/192kHz usb-microfoon is plug & play en werkt met Windows, Mac, iOS en Android devices. Hij kan met een desktop-stand of een standaard microfoonstatief worden gebruikt.

De Lyra wordt geleverd met Ableton Live 10 Lite recording software en de prijs komt ruim onder de 200 euro te liggen.

Distributie: Audio XL, 030 264 4090

www.audioxl.nl, www.akg.com

 

 

zoeken
zoeken