aanmelden
YouTube-kanalen voor de muzikant - deel 5
Adam Neely en Seth Everman
Muzieknieuws 27-03-2019 11:29
YouTube is een oneindige bron van beeldmateriaal. Ook op muziekvlak heeft het platform veel te bieden en het aantal YouTube-kanalen op het gebied van muziek maken groeit. Een maand lang - op woensdag en vrijdag - gaan we verschillende YouTube-kanalen uitlichten.

door Willem Kniknie

In deze editie featuren we de volgende Youtube-kanalen: 
Adam Neely
Seth Everman

Waarom zou je als muzikant je tijd verdoen op internet? 
YouTube biedt de muzikant een groot aanbod aan lessen, tips, entertainment en meer. Dit alles is gratis en het biedt de mogelijkheid tot een nieuwe manier van dingen leren en inspiratie opdoen.

Ter lering en vermaak
Onlangs interviewden we gitarist Paul Davids. Deze Rotterdamse muzikant heeft ondertussen ruim één miljoen abonnees op zijn YouTube-kanaal en daarnaast is Davids gestopt met gitaarles geven om zich volledig te focussen op zijn YouTube-video’s. Op het kanaal van Paul Davids staan lessen, tips en vermakelijke filmpjes.

Uiteraard zijn er meer muzikanten te vinden op Youtube. We zullen de komende tijd tal van YouTube-kanalen gaan featuren op onze site.

Vermakelijk
Na de specifieke en wat serieuzere kanalen van afgelopen week, is het deze week tijd om je innerlijke muzieknerd ook te laten lachen of ontspannen. De YouTubers die hieronder behandeld worden zijn over het algemeen professionele muzikanten die YouTube mogelijk gebruiken als een extra bron van inkomsten of als een platform om hun dagelijkse creatieve uitspattingen te uitten. Verwacht deze week (tour)vlogs, humor en veel flitsende beelden. Dit zijn, volgens uw redacteur, de meest vermakelijke YouTube-kanalen voor de muzikant.

Adam Neely
Dit YouTube-kanaal ademt muziek. Adam Neely is van origine een bassist, maar op zijn kanaal gaat hij in op allerlei aspecten van de muziek. Ooit werd deze beste heer bekend door vijf uur lang ‘The Lick’ te spelen, een riff die vaak terugkomt in jazz. Er komen op het kanaal van Neely veel video’s langs over muziektheorie en de bassist host regelmatig een serie met de titel How To Not Suck At Music.

Seth Everman
Mocht je nu op een feest zijn zonder sfeer? Zet dan een video op van deze YouTuber.
Seth Everman is overduidelijk een begaafde muzikant, maar zijn video’s zijn extreem droog en bijna flauw. Omdat de producties kort en zeer algemeen zijn, bereikt Everman een publiek dat groter is dan alleen muzikanten. Check deze populaire eens video over hoe je nou precies een hit van rapper Drake produceert.

 

Meer kijken?
Een maand lang rollen wij op onze site, op woensdag en vrijdag, een YouTubemuzikanten reeks uit. Vorige berichten uit deze reeks vind je hieronder: 

 - Middle 8, Vox Earworm en 12tone

Holistic Songwriting, Polyphonic en Rick Beato

Mart Goossens en Eddie van der Meer    

- Ryan Bruce en Sound Like Without Busting The Bank