YouTube-kanalen voor de muzikant - deel 4

Ryan Bruce en Sound Like Without Busting The Bank

Muzieknieuws 22-03-2019 11:03

YouTube is een oneindige bron van beeldmateriaal. Ook op muziekvlak heeft het platform veel te bieden en het aantal YouTube-kanalen op het gebied van muziek maken groeit. Een maand lang - op woensdag en vrijdag - gaan we verschillende YouTube-kanalen uitlichten.

door Willem Kniknie

In deze editie featuren we de volgende Youtube-kanalen: 
Ryan Bruce
Sound Like Without Busting The Bank

Waarom zou je als muzikant je tijd verdoen op internet? 
YouTube biedt de muzikant een groot aanbod aan lessen, tips, entertainment en meer. Dit alles is gratis en het biedt de mogelijkheid tot een nieuwe manier van dingen leren en inspiratie opdoen.

Ter lering en vermaak
Onlangs interviewden we gitarist Paul Davids. Deze Rotterdamse muzikant heeft ondertussen ruim één miljoen abonnees op zijn YouTube-kanaal en daarnaast is Davids gestopt met gitaarles geven om zich volledig te focussen op zijn YouTube-video’s. Op het kanaal van Paul Davids staan lessen, tips en vermakelijke filmpjes.

Uiteraard zijn er meer muzikanten te vinden op Youtube. We zullen de komende tijd tal van YouTube-kanalen gaan featuren op onze site.

Gear
Vandaag focussen wij ons op gear. Dit klinkt breed en dat is het ook. De kanalen die we featuren gaan in op verschillende aspecten: vergelijkingen, demo's en handige tips. De kwaliteit is zoals we ondertussen gewend zijn, hoog en je steekt als muzikant ook nog echt iets op van onderstaande kanalen. 

Ryan Bruce
Deze bebaarde Amerikaan heeft zijn eigen studio en maakt vanuit deze plek een hoop video’s. De focus ligt vooral op gear voor instrumenten, maar ook studio-apparatuur en accessoires komen uitgebreid aan bod. Daarnaast beantwoord Ryan Bruce regelmatig vragen op zijn kanaal en geeft hij uiteraard tips. Bekijk deze video eens waarin Bruce herinneringen ophaalt over de vroege versie van een Ibanez Tubescreamer.

 

Sound Like Without Busting The Bank
Deze serie is in het leven geroepen door de Engelse muziekwinkel Andertons. Er valt hier niet zo heel veel toe te lichten: twee medewerkers van Andertons proberen met een klein budget zo precies mogelijk te klinken als een grote band of artiest. Veel geartalk en flauwe humor gegarandeerd!

Meer kijken?
Een maand lang rollen wij op onze site, op woensdag en vrijdag, een YouTubemuzikanten reeks uit. Vorige berichten uit deze reeks vind je hieronder: 

 - Middle 8, Vox Earworm en 12tone

- Holistic Songwriting, Polyphonic en Rick Beato

- Mart Goossens en Eddie van der Meer   

zoeken
zoeken