1 miljoen abonnees voor het Youtube-kanaal van gitarist Paul Davids

Badass guitar riffs, muziektheorie, backing tracks en meer

Gitarist Extra 20-02-2019 21:02

Rotterdamse gitarist, gitaardocent en producer Paul Davids is enorm populair met zijn Engelstalige YouTube-tutorials voor gitaristen. Zijn kanaal met instructievideo’s over onder andere toonladders, songwriting en akkoordenkennis heeft op 19 februari de grens van 1 miljoen abonnee's bereikt. Zijn video ‘Top 25 BADASS Guitar riffs | Through The Years’ is al 10 miljoen keer bekeken!

door Patrick Lamberts

Paul Davids zat op 19 februari naast z'n computer, wachtend op de éénmiljoenste abonnee op zijn Youtube-kanaal en bedacht dat hij die wachttijd leuk kan benutten met het opnieuw opnemen van de Epic Progrock Medley die hij als auditie voor Codarts in 2005 speelde. En ja hoor, tijdens de opnam werd het magische getal van 1 miljoen bereikt! Kijk hier: 

We spraken Paul Davids over zijn Youtube-kanaal, inmiddels gevuld met 232 video's! 

“Ik ben afgestudeerd aan het conservatorium in Rotterdam, richting pop en gitaar. Eind 2015 begon ik filmpjes te maken. Dat leek me leuk. Ik gaf gitaarles, maar als je in één keer veel meer mensen bereikt, is dat veel gemakkelijker. Bovendien kan ik er veel creativiteit in stoppen.

“Mijn video’s zijn vooral voor breed georiënteerde gitaristen die meer willen dan enkel informatie over pedaaltjes of liedjes leren. Ik denk dat ze ook handig kan zijn als je inspiratie nodig hebt.

De best bekeken video op het kanaal is deze: 

“Momenteel ben ik bezig met het ontwikkelen van een gitaarcursus: ‘Learn Practice Play’. De beginnerscursus is onlangs uitgekomen. Het tweede deel, voor een meer gevorderde doelgroep, staat in de planning.” 

Op Davids' videokanaal komen allerlei onderwerpen voorbij: Licks 'n Tricks, Fingerstyle, Music Theory, Song Lessons en meer. Je vind er Guitar backing tracks, maar ook verstrooiende video's waarin hij 45 brandende vragen beantwoordt in 13 minuten. Zijn meest recente instructievideo is deze (beginnend met wat sfeerbeelden vanaf de NAMM 2019): 

Check hier nog veel meer video's en abonneer je!  

 

zoeken
zoeken