aanmelden
Amsterdam Guitar Heaven verplaatst naar 3 april 2021
Gearshow Gitaar & Bas - Workshops Gitaar & Bas in 8 zalen van Q-Factory Amsterdam
Events 20-10-2020 07:10
Op deze plek hebben we Amsterdam Guitar Heaven voor zaterdag 21 november aangekondigd. Zoals veel festivals en concerten hebben wij moeten besluiten ook Amsterdam Guitar Heaven te verplaatsen, Het gitaar- en basevenement gaat nu plaatsvinden op zaterdag 3 april.


Zelfs met de huidige strenge maatregelen rondom Covid-19 had Amsterdam Guitar Heaven op 21 november in Q-Factory door kunnen gaan, aangezien we alle maatregelen hadden getroffen die bij een conferentie horen, naar RIVM-richtlijnen. Maar de aarzeling bij veel van de standhouders om mee te doen, omdat ze hun werknemers en hun cliënten in bescherming willen nemen, leidde tot te veel twijfel om het evenement nog te kunnen organiseren.

 

We vinden het heel jammer dat we dit besluit hebben moeten nemen want we hadden rondom de Gearshow Gitaar & Bas een prachtig workshopprogramma samengesteld, dat plaats zou vinden in 7 zalen van Q-Factory (waaronder ook de Red Bull Studios) en we kregen uit de industrie en van het publiek veel enthousiaste reacties.


Het programma zal je ook nog aantreffen in de nieuwe editie van Musicmaker, want die lag al bij de drukker toen dit besluit genomen werd.

 

Je ticket

Als je al een ticket hebt gekocht kun je dat bewaren voor 3 april. Je kan desgewenst ook je geld terugkrijgen. Klik hier voor de procedure

 

Zaterdag 3 april 2021 - Amsterdam Guitar Heaven

We willen het programma zoals we dat nu hebben samengesteld precies zo op 3 april laten plaatsvinden, behoudens beschikbaarheid op die datum van alle gitaristen en bassisten, natuurlijk. En natuurlijk hopen we je dan ook te zien, in hopelijk dan betere tijden! 

 

HIERONDER VIND JE HET OOSPRONKELIJKE AANKONDIGINGSBERICHT

Amsterdam Guitar Heaven is een beurs-met-workshops-dag. Voor gitaristen en bassisten! De Gearshow Gitaar & Bas vindt plaats in de Grote Zaal van Q-Factory Amsterdam, het gebouw waar ook onze redactie is gevestigd. De gitaar- en basworkshops kun je volgen in de Kleine Zaal, Barzaal en nog een vijftal zalen. 

Op zaterdag 21 november kunnen wij ondanks de coronasituatie een perfect beurs/workshop-event voor gitaristen en bassisten neerzetten; uiteraard volgens RIVM-richtlijnen. We organiseren deze dag samen met onze collega’s van Gitarist en De Bassist en met Guitar Matrix, Stichting Output, Gitaarschool Nederland en EGTA.

Gearshow Gitaar & Bas
Op de Gearshow Gitaar & Bas kunnen de bezoekers de nieuwste bassen, gitaren, versterkers, pedalen, software en accessoires zien en uitproberen. De Grote Zaal van Q-Factory wordt voor het eerst bij dit evenement betrokken, waardoor de expositieruimte enorm toeneemt, en ook de ‘anderhalve meter’ gewaarborgd kan worden. We verwachten een 15-tal exposanten; van grote merken tot boetiekmerken en -bouwers.Workshops en masterclasses
Amsterdam Guitar Heaven presenteert een breed palet aan workshops en masterclasses; gitaar en bas; van klassiek tot metal; voor beginners en gevorderden. De workshops vinden plaats door het hele gebouw heen, natuurlijk met inachtneming van de RIVM-richtlijnen, dus fijn intiem op anderhalve meter afstand, met veel individuele aandacht en participatie,

Thema 1: Tour door de tijd
We focussen dit jaar een flink aantal workshops op een tour door de tijd: een reis langs zeven decennia van rock ’n’ roll, pop, jazz, fusion, metal en meer. We laten de invloeden van de geweldenaars voorbijkomen op vier, vijf, zes, zeven snaren, en meer. Hoe hebben de muziekontwikkelingen van de jaren vijftig tot nu doorgewerkt in het spel van de clinicians? Stel er je vragen over in die intieme workshops!

Thema 2: EGTA workshops en Jong Talentenpodium
De EGTA (European Guitar Teachers’ Association) presenteert enkele workshops op het gebied van klassiek gitaar en een jong-talentpresentatie klassiek gitaar.

Thema 3: StageCoach Sessions | Aquarium Sessions
Met onze uitgeverij (Musicmaker, De Bassist, Gitarist, Slagwerkkrant, Interface) hebben we het afgelopen jaar tal van videoproducties gereleased. Een aantal daarvan zullen we tijdens Amsterdam Guitar Heaven live presenteren!

Avondprogramma
Ook zijn we een bijzonder avondprogramma aan het samenstellen in de Grote Zaal van Q-Factory. Het aantal beschikbare plaatsen zal beperkt zijn, dus bestel je kaarten op tijd. Het programma staat in het teken van het thema ‘Tour door de Tijd’. Volg Musicmaker.nl en onze socials voor programmanieuws!

Tickets
De ticketverkoop start 17 september. 

Amsterdam Guitar Heaven
Zaterdag 21 november 2020, 12.00-18.00 uur
Q-Factory Amsterdam

www.musicmaker.nl/events