No Man's Land muzikantenconferentie online 1-2 december 2020

Musicmaker presenteert songwriting-workout Lakshmi en Musicmaker Demopanel

Events 30-11-2020 10:11

No Man’s Land is de jaarlijkse muzikantenconferentie van het Utrechtse muziekplatform De Coöperatie. Musicmaker is partner van dit event dat dit keer online plaatsvindt, op 1 en 2 december. Wij presenteren daar het Musicmaker Demopanel en de Songwriting Workout met Lakshmi. Lees er hier alles over, bekijk vast de Aquarium Sessions die we met Lakshmi deden en pik de krenten uit de pap uit het mega-uitgebreide blokkenschema.

Het online spektakel No Man's Land kan je volgen op op EnterNoMansLand.nl. Op 1 en 2 december presenteert De Coöperatie deze eerste digitale editie van No Man’s Land. Ben jij erbij? We zien ernaar uit om elkaar ‘gewoon’ weer te ontmoeten, in gesprek te gaan en kennis te delen, óók in 2020. We hopen je te mogen verwelkomen samen met meer dan 1.000 andere deelnemers. 

In onze ogen is het thema van dit jaar, 'Het belang van (artistieke) eigenheid', juist in deze tijd buitengewoon interessant om goed onder de loep te nemen. Veel artiesten hebben momenteel meer ruimte om tot de kern van hun creatieve proces te komen. Hierdoor ontstaan kansen om inspiratie en creativiteit door te ontwikkelen, met elkaar te delen en vernieuwing te veroorzaken. 

No Man’s Land biedt de omgeving die kansen te benutten. Zo geeft Lakshmi een inkijkje in haar creatieve proces (d1 1 dec 11.30u), maar zien we ook talentvolle makers voorbijkomen in het Musicmaker Demopanel (wo 2 dec 15.45u) en Cypher: The battle is ON! Daarnaast valt tijdens de showcases in het programma te zien dat ook jonge acts de ruimte voor creativiteit durven te benutten en hun talent exploiteren. 

Bekijk het volledige programma en koop je ticket (bepaal zelf hoeveel je betaalt: € 5,-, € 15,- of € 25,-) via EnterNoMansLand.nl

Musicmaker Songwriting Workout: Lakshmi
Ook dit jaar nemen we met Musicmaker weer een inspiratiesessie voor rekening. De afgelopen twee jaar deden Tangarine en Marike Jager een Songwriting Workout namens Musicmaker, dit jaar zijn we vereerd Lakshmi te kunnen aankondigen. Haar Songwriting Workout wordt dinsdag 1 december om 11.30 uur uitgezonden.  

Lakshmi staat bekend om de combinatie die ze maakt van gruizige elektronica, singer-songwriter liedjes, donkere pop met krassende gitaren en kwetsbare strijkers; Lakshmi noemt het zelf ‘Pop Noir’. In Musicmaker 462, jan-feb 2019 schreven we uitgebreid over haar album Siren (lees het artikel nu op onze website!). Met haar voorstelling Adem ging ze uitgebreid de theaters in, en nu – in coronatijd – presenteert ze de theatervoorstelling Huidhonger. Lakshmi: ‘De behoefte aan aanraking, acceptatie en liefde is zó universeel. Daar kwamen we pas écht achter toen we elkaar niet meer van dichtbij mochten zien, geen handen meer mochten schudden, geen knuffels meer mochten geven. Dat triggerde heel veel emoties bij mij en anderen, en inspireerde mij voor mijn nieuwe voorstelling Huidhonger.’

Lakshmi in Acquarium Sessions
Voor No Man’s Land kwam Lakshmi begin november naar de redactie van Musicmaker, waar ze een sessie opnam voor onze Acquarium Sessions. Bekijk de twee songs binnenkort hier. 

 

Ook hebben we op onze redactie haar Songwriting Workout gefilmd, die uitgezonden wordt tijdens het No Man’s Land weekend, dinsdag 1 december 11.30 uur! Ga kijken! EnterNoMansLand.nl

Musicmaker Demopanel
Ook dit jaar presenteren we het Musicmaker Demopanel, het afsluitende programmaonderdeel van No Man’s Land. Dit onderdeel vindt online plaats op woensdag 2 december tussen 15.45 en 16.45. Artiesten kunnen hun muziek van tevoren insturen via de website van No Man’s Land. Uit deze aanmeldingen wordt een aantal tracks gekozen om vervolgens door de professionals van feedback te worden voorzien, waaronder Chris Dekker, redacteur van Musicmaker.

 

No Man's Land
Wil jij je laten inspireren door ervaren muzikanten en professionals uit de muziekbusiness, feedback op je (release)plannen, je demo laten beoordelen en twee dagen toegang tot een leerzaam programma? De editie van dit jaar staat in het teken van ‘Het belang van (artistieke) eigenheid’. Het congres gaat plaatsvinden op een nieuwe website met een livestream. De inspiratiesessies, paneldiscussies, crash courses en expertsessies en meer worden deels vooraf opgenomen. Op de congresdagen wordt er een mix van live sessies en opgenomen sessies gestreamd. Op basis van onderwerp zijn er ook verschillende chats actief.

No Man’s Land 2020 telt meer dan veertig programmaonderdelen die worden gepresenteerd op het nieuwe online platform, EnterNoMansLand.nl. Laat je informeren door fondsen, boekers en managers bij crash courses, neem actief deel aan discussies met experts tijdens de panelgesprekken of doe nieuwe ideeën op bij inspiratiesessies. Digitale borrels en live Q&A sessies via Zoom garanderen netwerkmomenten met experts en bezoekers. Liever een-op-een sparren met pro’s of je demo laten beoordelen? Dan kun je terecht bij Het Spreekuur, Musicmaker Demopanel, het Online Feedback Café van De Nieuwe Oost & Booster en de TRIFECTA Cypher.

Op dinsdag 1 december en woensdag 2 december ben je van harte welkom bij de online conferentie No Man’s Land!

Tickets op www.EnterNoMansLand.nl  
bepaal zelf hoeveel je betaalt: € 5,-, € 15,- of € 25,-

zoeken
zoeken