aanmelden
No Man's Land muzikantenconferentie - online-versie 1-2 december
Musicmaker presenteert songwriting-workout Lakshmi
Events 02-11-2020 18:11
No Man’s Land is de jaarlijkse muzikantenconferentie van het Utrechtse muziekplatform De Coöperatie. Met Musicmaker zijn we partner van dit event dat dit keer online plaatsvindt, op 1 en 2 december. Wij presenteren daar het Musicmaker Demopanel en de Songwriting Workout met Lakshmi.

Wil jij je laten inspireren door ervaren muzikanten en professionals uit de muziekbusiness, feedback op je (release)plannen, je demo laten beoordelen en twee dagen toegang tot een leerzaam programma? De editie van dit jaar staat in het teken van ‘Het belang van (artistieke) eigenheid’. Het congres gaat plaatsvinden op een nieuwe website met een livestream. De inspiratiesessies, paneldiscussies, crash courses en expertsessies en meer worden deels vooraf opgenomen. Op de congresdagen wordt er een mix van live sessies en opgenomen sessies gestreamd. Op basis van onderwerp zijn er ook verschillende chats actief.

No Man’s Land 2020 telt meer dan veertig programmaonderdelen die worden gepresenteerd op het nieuwe online platform, EnterNoMansLand.nl. Laat je informeren door fondsen, boekers en managers bij crash courses, neem actief deel aan discussies met experts tijdens de panelgesprekken of doe nieuwe ideeën op bij inspiratiesessies. Digitale borrels en live Q&A sessies via Zoom garanderen netwerkmomenten met experts en bezoekers. Liever een-op-een sparren met pro’s of je demo laten beoordelen? Dan kun je terecht bij Het Spreekuur, Musicmaker Demopanel, het Online Feedback Café van De Nieuwe Oost & Booster en de TRIFECTA Cypher.

Musicmaker Songwriting Workout: Lakshmi
Ook dit jaar nemen we met Musicmaker weer een inspiratiesessie voor rekening. De afgelopen twee jaar deden Tangarine en Marike Jager een Songwriting Workout namens Musicmaker, dit jaar zijn we vereerd Lakshmi te kunnen aankondigen.

Lakshmi staat bekend om de combinatie die ze maakt van gruizige elektronica, singer-songwriter liedjes, donkere pop met krassende gitaren en kwetsbare strijkers; Lakshmi noemt het zelf ‘Pop Noir’. In Musicmaker 462, jan-feb 2019 schreven we uitgebreid over haar album Siren (lees het artikel nu op onze website!). Met haar voorstelling Adem ging ze uitgebreid de theaters in, en nu – in coronatijd – presenteert ze de theatervoorstelling Huidhonger. Lakshmi: ‘De behoefte aan aanraking, acceptatie en liefde is zó universeel. Daar kwamen we pas écht achter toen we elkaar niet meer van dichtbij mochten zien, geen handen meer mochten schudden, geen knuffels meer mochten geven. Dat triggerde heel veel emoties bij mij en anderen, en inspireerde mij voor mijn nieuwe voorstelling Huidhonger.’

Lakshmi in Acquarium Sessions
Voor No Man’s Land komt Lakshmi naar de redactie van Musicmaker, waar ze een sessie op gaat nemen voor onze Acquarium Sessions (zie de pagina hiernaast). Ook zullen we daar haar Songwriting Workout filmen, die uitgezonden wordt tijdens het No Man’s Land weekend. Volg Musicmaker.nl en de site van No Man’s Land voor het uitzendtijdstip!

Lakshmi heeft 9 oktober haar nieuwe single Lullaby uitgebracht. Het is de eerste single van haar volgend jaar te verschijnen derde album.

Musicmaker Demopanel
Ook dit jaar presenteren we het Musicmaker Demopanel, het afsluitende programmaonderdeel van No Man’s Land. Dit onderdeel vindt plaats in Zoom op 2 december tussen 15.45 en 16.45 (ovb). Artiesten kunnen hun muziek van tevoren insturen via de website van No Man’s Land. Uit deze aanmeldingen wordt een aantal tracks gekozen om vervolgens door de professionals van feedback te worden voorzien.

Op dinsdag 1 december en woensdag 2 december ben je van harte welkom bij de online conferentie No Man’s Land!

Tickets op www.EnterNoMansLand.nl  
bepaal zelf hoeveel je betaalt: € 5,-, € 15,- of € 25,-