aanmelden
Komende zondag 15 april Drummersfestival bij Adams Lummen
Clinics (15-4) en masterclasses (16-4) van Thomas Lang en Virgil Donati
Events 14-04-2018 10:04
Het Drummersfestival is jarenlang door het leven gegaan als het festival van "Adams Diest" en bouwde daar een geweldige reputatie mee op. Maar die winkel is onlangs verhuisd naar het nabijgelegen Lummen (gesitueerd tussen Genk en Leuven). Op weg naar die verhuizing was het even stil daar wat betreft festivals, maar als de duvel uit een doosje organiseert "Adams Lummen" geheel onverwacht een nieuwe festivaleditie (de 25ste) met drummers Thomas Lang en Virgil Donati! Op zondag 15 april, met masterclasses op maandag 16 april!

Op zondag 15 april presenteert Adams clinics van twee van ’s werelds beste drummers op het Slagwerkkrant Podium bij Adams Muziekcentrale in Lummen, Thomas Lang en Virgil Donati. Van 18.00-21.00 uur.

De dag erna, maandag 16 april, geven ze ook een dag lang masterclasses, voor steeds maximaal 15 personen.

Tickets voor 15 en/of 16 april kun je via deze link bestellen.

Virgil Donati
Door zijn virtuoze spel wordt Virgil Donati door velen gezien als een van de beste solisten ter wereld. Zijn enorme power, onafhankelijkheid en snelheid laten iedereen in grote verbazing achter. Door lezers van Slagwerkkrant is hij jaren achter elkaar gekozen tot beste hardrock/metaldrummer, maar om zijn stijl tot dat label te beperken doet hem geen recht. Fusionmetal is misschien preciezer. Hard, maar met dynamiek. Snel, maar o zo muzikaal. Nadat de Australische drummer aan deze kant van de wereld furore maakte, eind jaren negentig, is hij in de VS zijn carrière verder gaan uitbouwen. Naast de vele clinics waarin hij grensverleggend bezig was, speelde hij met bands als Planet X en met mannen als Steve Vai, Scott Henderson, Frank Gambale en Tony MacAlpine. Regelmatig is hij op tour met zijn eigen Virgil Donati Band. Hij noemt zijn clinics ‘drumconcerten’, en legt de lat hoog: de metrische modulaties, polyritmes en multidimensionale grooves vliegen je om de oren. Let op het hogesnelheidsbassdrumspel, de buitenaardse jongleertechnieken, de power waarmee hij speelt, maar zeker ook de muzikaliteit van zijn werk.

De clinic op 15 april wordt ongetwijfeld een topgebeurtenis. Wil je daar nog iets bijzonders aan toevoegen, pak dan ook een van zijn masterclasses mee op 16 april. Maximaal 15 deelnemers per masterclass.

Tickets voor 15 en/of 16 april kun je
via deze link bestellen
.

 

Virgil Donati was eerder te gast op het Drummersfestival in 1998. Zijn optreden wordt mede mogelijk gemaakt door Vater, Remo, Sabian en DW.

Thomas Lang
Toen Thomas Lang een kleine vijftien jaar geleden doorbrak als clinicdrummer, luidde hij de opkomst van een nieuwe lichting superdrummers in. Hij verlegde de grenzen van de drumtechniek: ongelooflijke onafhankelijkheid, razendsnel handen- en voetenwerk, en zelfs bij het meest heftige spierballenvertoon nog een muzikale ondertoon. Opgegroeid in Oostenrijk, speelde hij bij Falco, en bouwde hij later een sessiecarrière op in de UK op bij onder anderen Robbie Williams en George Michael. Nu woont en speelt hij in en om L.A. in de VS.
Thomas Lang kan dingen die niemand anders kan, en alleen Thomas Lang kan zo veel dingen die niemand anders kan dan ook nog zo laten klinken dat het muzikaal is, en blijft boeien. Hij kan zijn onvoorstelbare onafhankelijkheid aanwenden om echt muzikale lijnen tegen elkaar in te spelen waar anderen alleen van kunnen dromen. En dan ook nog met dynamiek en feel.

We zien uit naar de clinic op zondag 15 april! De dag na de clinic krijg je ook nog eens de kans een masterclass van Thomas Lang bij te wonen, voor maximaal 15 personen.  

Tickets voor 15 en/of 16 april kun je via deze link bestellen.

Thomas Lang was reeds eerder te gast op het Drummersfestival, in 2008 en 2011. Zijn optreden wordt mede mogelijk gemaakt door Vic Firth, Meinl, DW en Remo.

 

Zowel Thomas Lang als Virgil Donati signeren na hun clinics.

TICKETS
Let wel: er zijn slechts 200 tickets per show beschikbaar!

Tickets voor 15 en/of 16 april kun je via deze link bestellen.

Zondag 15 april 19u00:
drumclinics THOMAS LANG & VIRGIL DONATI, doors 18u00  
VVK 15,- Euro  DagVK 20,- Euro

Maandag 16 april 11u00: masterclass Thomas Lang       
120,- Euro incl ticket voor 15/4    

Maandag 16 april 11u00: masterclass Virgil Donati         
120,- Euro incl ticket voor 15/4

Maandag 16 april 15u00: masterclass Thomas Lang       
120,- Euro incl ticket voor 15/4

Maandag 16 april 15u00: masterclass Virgil Donati         
120,- Euro incl ticket voor 15/4