Taylor presenteert de Grand Theater - de koffer met cijferslot gaat open, 1 oktober 2020!

Kleinste 'grote' Taylor

Merknieuws 01-10-2020 11:10

Taylor Guitars presenteerde zijn nieuwe Grand Theater model wereldwijd tijdens een online live-event. Deelnemers hadden de gitaar vooraf ontvangen in een koffer met cijferslot.

Tijdens een lesdag op zijn gitaarschool nam testredacteur Steven Faber de tijd om het live event mee te maken en kon hij de gitaar eens goed bekijken, zoals je in onderstaande video kunt zien:

Bekijk hier Taylors introductie van de Grand Theater:

Grand Theater
Dit nieuwe model van Taylor zit qua formaat in tussen de GS Mini en Grand Concert. Een grootte die het mogelijk maakt om eigenschappen als bespeelbaarheid, laag gewicht en goede klank te verenigen. Om de klank zo groot mogelijk te laten zijn, heeft meesterbouwer Andy Powers het C-class system ontworpen, waarbij de c staat voor cantilever, een balk die aan één kant vrij beweegt.
De Grand Theater, of GT zoals hij kortweg heet, is er in een akoestische versie en in een versie voorzien van Taylors Expression System 2.Taylor GT Grand Theater

Duurzaam
Naast het sparren bovenblad en de mahonie hals is de gitaar gemaakt van 'urban ash' en eucalyptus hout. Urban ash is hout afkomstig van bomen die in steden geveld moeten worden, bijvoorbeeld omdat ze te oud zijn om veilig te blijven staan. Om dit 'afvalhout', dat een prima klank in zich heeft, toch een goede nieuwe bestemming te geven, gebruikt Taylor het sinds dit jaar voor verschillende modellen.


Achterblad en krans zijn van Urban Ash gemaakt

Hou Gitarist in de gaten voor een test van de Grand Theater

Meer info: Taylor Guitars

zoeken
zoeken