Backbone de nieuwe drum re-synthesizer van Steinberg

De nieuwe tool voor complexe drumsounds

Merknieuws 28-05-2020 13:05

Met Backbone introduceert Steinberg een nieuwe plug-in waarmee je moeiteloos complexe drumsounds als unieke kicks, intrigerende snares, cinematic impacts, vreemde hi-hats en andere percussieve geluiden kunt maken voor elke muziekstijl.

Backbone is een VST, AU en AAX-compatibele plug-in die nieuwe tools biedt om drumgeluiden vanaf de grond te ontwerpen via een overzichtelijke gebruikersinterface. 

je begint met maximaal acht layers met samples waarvan je vervolgens individuele toon- of ruiselementen kunt veranderen of zelfs complete layers opnieuw kunt synthetiseren. In de Resynth afdeling is de afspeelsnelheid variabel en is het mogelijk een sectie van de sound te loopen.  De layers kun je verder aanpassen met filters en envelopes. Daarna kan je het geheel bewerken met 8 effecten via twee buses.

De kern van Backbone is de re-synthese-engine, waamee samples worden omgezet in een gesynthetiseerde versie binnen het spectrale domein. Dat betekent dat je samples kunt manipuleren met de vrijheid van een synthesizer. Het extra customizable spectrale filter biedt alle mogelijkheden voor het creëren van nieuwe geluiden.

De Audio decompositie is een andere krachtige tool waarmee je klanken kunt scheiden in gestemde- en ruiselementen en elk daarvan kunt aanpassen met re-synthese en klassieke subtractieve synthese.

Het eindresultaat kan via drag&drop in je daw of drumplayer geimporteerd worden. 

Backbone kost € 149,- incl. btw.

 

Distributie: Steinberg Media Technologies GmbH, direct online

www.steinberg.net

 

 

zoeken
zoeken