aanmelden
Back to the eighties
Seymour Duncans Diamondhead biedt de heavy sounds uit de jaren tachtig
Merknieuws 15-11-2019 11:26
Seymour Duncan is vooral bekend om hun elementen, maar hun collectie effectpedalen breidt zich almaar uit. De nieuwste aanwinst is de Diamondhead Multistage Distortion + Boost, een pedaal waar vooral classic heavy rock- en metalgitaristen blij mee zullen zijn.

Het pedaal wil het geluid vangen van een opgevoerde buizenversterker die met een distortion- of boostpedaal over de rand wordt geduwd – de sound van hardrock en metal uit de jaren tachtig.

Het geluid begint met de drive, van medium gain sounds tot gillende high-gain boventonen, en wordt vervolgens bewerkt door een actieve (cut/boost) EQ die je een indrukwekkend laag, een scooped of juist punchy midden en een scherp hoog met veel attack laat instellen.

Vervolgens kan de SAT Switch (gebaseerd op Seymour Duncans 805 Overdrive) geactiveerd worden voor een 24 dB pre-gain boost die het laag strakker maakt. Tot slot is er ook nog een onafhankelijk boostcircuit (met voetschakelaar) dat je kunt gebruiken als leadboost of om een versterker die op het randje staat te laten vervormen.

Volgens Seymour Duncan is de Diamondhead het eerste pedaal dat die typische jarentachtig hardrock- en metalsound goed vangt en is hij veelzijdig genoeg om een set covers uit die periode te spelen. Nu alleen nog een getoupeerde pruik en een spandex broek en je bent helemaal het mannetje (of vrouwtje).    

Meer info:
Seymour Duncan
W-Music Distribution