aanmelden
Boss vernieuwt Katana versterkerserie
Meer geluiden, meer effecten, meer features
Merknieuws 11-10-2019 11:53
Boss heeft een uitgebreide update aangekondigd van hun populaire Katana serie gitaarversterkers. De MkII serie maakt meer gebruik van de effectpedaaltechnologie van het bedrijf en er is een aantal geavanceerde functies toegevoegd.

Gegeven de kwaliteit van de eerste generatie Katana’s zijn de verwachtingen voor de MkII serie, die bestaat uit een 50- en 100-watt combo, een 100-watt 2x12 stereo combo en een 100-watt top, hooggespannen.

De modellen uit Katana MkII serie hebben allemaal hetzelfde sobere, zwart-op-zwarte uiterlijk en binnenin delen ze dezelfde True Logic-technologie van Boss' moederbedrijf Roland, die organische, buisachtige klanken belooft zonder het bijbehorende prijskaartje.

Net als bij de eerste generatie Katana’s kun je bij de MkII amps  uit vijf basisversterkers kiezen: Clean, Crunch, Lead, Brown en Acoustic, maar deze hebben nu elk twee nieuwe voicing-varianten.

Vervolgens zijn er vijf onafhankelijke effectsecties: Booster, Mod, FX, Delay en Reverb, elk met drie selecteerbare variaties voor een totaal van 15 ingebouwde effecten.

 

Met dit alles, een driebands EQ, een presenceregelaar en een instelbaar uitgangsvermogen, is er al een overvloed aan klankopties. Maar zodra je via usb verbinding maakt met de Boss Tone Studio software, kun je allerlei extra effecten in het spel brengen, wel meer dan 60. Maximaal vijf effecten kunnen in één keer worden aangepast op het frontpaneel en je kunt tot acht van je favoriete geluiden opslaan als presets.

De Tone Studio software is ook geüpgraded, waardoor de gebruikerservaring intuïtiever is geworden, met een aantal parameters die nu beschikbaar zijn via het hoofdscherm, terwijl Pedal FX het gemakkelijker maakt om effecten met een expressiepedaal te bedienen. Eigenaars van een eerste generatie Katana kunnen hun instellingen in de MkII importeren.

De Katana MkII serie heeft ook een stereo-uitbreidingsfunctie voor de 100-watt modellen waarmee je hem op een andere versterker kunt aansluiten. Verder is er een power amp in waarop externe voorversterkers, modellers en multi-effecten kunnen worden aangesloten. Speakersimulatie voor opnemen, oefenen met een koptelefoon, of rechtstreeks naar de PA gaan is ook aanwezig.

Inderdaad, de Katana MkII serie heeft misschien wel alles wat je nodig hebt voor optreden, opnemen en oefenen.

 

De versterkers zijn nu beschikbaar, allemaal concurrerend geprijsd onder de 500 euro, te weten:  Katana 100/212 MkII – 499 euro, Katana Head MkII – 419 euro, Katana 100 MkII – 379 euro, en Katana 50 MkII – 269 euro.

Meer info: Boss