aanmelden
Loopmasters presenteert grensverleggende update van on-line soundbrowser Loopcloud - Loopcloud 5
Versie 5 nu met nieuwe plug-ins, effecten, editing en cloud-opslag
Merknieuws 26-09-2019 08:09
Loopcloud is een app/plug-in waarmee je direct vanuit je daw milljoenen loops en samples kunt doorzoeken, beluisteren en editten, gewoon terwijl je werkt aan je song. Volgens Loopmasters eigenaar Matt Pelling zal de nieuwe Loopcloud 5 update de grenzen van muziekproductie verleggen en zorgen voor meer creativiteit en meer fun. In Interface 232, oktober 2019, testen we de 5.0 versie uitgebreid.

In versie 5 van Loopmasters Loopcloud zitten twee nieuwe plug-ins; Loopcloud Drum en Loopcloud Play. Hiermee kun je de enorme collectie sounds en instrumenten van talloze topmerken en producers comfortabel doorzoeken en aanschaffen.

 

Gebruiken voordat je aanschaft
De nieuwe interface van deze plug-ins heeft een compact formaat, ideaal voor split-screen gebruik. Zo kun je sounds opzoeken en beluisteren terwijl je aan je arrangement werkt en deze sounds zelfs editten, slicen en van effecten voorzien. Het tempo wordt daarbij automatisch aan je project aangepast en alles blijft netjes in sync. Dit kan allemaal voordat je besluit de sounds al of niet aan te schaffen.

Cloud opslag
Zowel Artist, Studio als Professional gebruikers kunnen nu gebruik maken van opslag in de cloud, inclusief je eigen 'tags', dus zonder dat je ruimte op je eigen harde schijf gebruikt.

Binnenkort komt er ook een browser-based versie van Loopcloud, waarmee je overal kunt inloggen op je account.

Gratis of als abonnement
Een gratis versie van Loopcloud is nog steeds beschikbaar, maar de abonnementsversie (vanaf € 6,95 per maand) heeft een uitgebreide set aan features zoals de genoemde cloud-opslag, plug-ins, veel gratis sounds en elke maand waardepunten voor het aanschaffen van sounds. Van deze versie is een 30 dagen testversie beschikbaar inclusief 300 waardepunten voor aankoop van sounds.

Beatport
Loopcloud heeft recent een overeenkomst met Beatport gesloten en dat betekent dat Loopcloud later dit jaar ook direct beschikbaar zal zijn op de website van Beatport.

www.loopcloud.com