aanmelden
Summer NAMM 2019: Boss komt met SY-1 Synthesizer gitaarpedaal
Polyfone synthsounds uit je gitaar zonder speciaal element
Merknieuws 19-07-2019 12:53
Synths bespelen met een gitaar kan al heel lang, maar meestal had je daar een speciale (bas)gitaar of een speciaal element voor nodig. De Boss SY-1 werkt gewoon met een standaard gitaar en... polyfoon!

De Boss SY-1 Synthesizer is een kleine blauwe stompbox waarmee je synthsound polyfoon kunt bespelen met een gewone (bas)gitaar, dus zonder speciale elementen. Plug-and-Play en zonder latency volgens Boss. Er zijn vier instelknoppen voor de balans effect/direct, tone rate/depth, variation en soundtype. Er zijn 121 sounds verdeeld in 8 categorieën; Lead, Pad, Bass, String, Organ, Bell, FX en sequences. Aanpassen van de sounds kan met de Tone/Rate/Depth knop. Met een optioneel voetpedaal kun je parameters veranderen en met Hold blijft een klank doorklinken zodat je er overheen kunt spelen. De balans tussen synth en gitaar is instelbaar.

Er is ook een effectloop om extra effecten op de output te zetten, die ook als DI kan worden gebruikt. Met de interactieve TonePedia player op de site krijg je een indruk van de sounds en parameters.

Adviesprijs van de SY-1 is 240 Euro.

 

Meer informatie