aanmelden
Hughes & Kettner brengt Black Spirit 200 uit als combo
Bijzondere constructie geeft groot geluid
Merknieuws 04-07-2019 13:37
Hughes & Kettner heeft de tweede versterker uitgebracht met de Spirit klanktechnologie: de Black Spirit 200 Combo. Daarnaast is ook het 1x12 TS 112 Pro kabinet uitgebracht, gebaseerd op de geavanceerde behuizing van de combo.

Bijzonder combo
Vorig jaar presenteerde Hughes & Kettner de Black Spirit 200 top en nu brengen ze onder dezelfde naam een 1x12 combo uit. Ondamks dat het versterkergedeelte gelijk is gebleven, is dit volgens Hughes & Kettner toch meer dan alleen de 'comboversie van...'. En dat komt vooral door de bijzondere constructie van de kast met daarin een 12 inch Celestion G12H-75 Creamback speaker.
Ontworpen om de 'grootst' klinkende 1x12 combo te zijn die een wall of sound kan produceren zonder dat je bij het tillen een hernia krijgt, heeft hij een uitgekiende behuizing van berkenmultiplex met een gesloten achterkant en Thiele/Small poorten aan de voorkant voor verbeterde laagweergave. De uitgebalanceerde afmetingen dempen de beweging van de luidspreker en laten hem tegelijkertijd ademen, waardoor hij volgens Hughes & Kettner zijn volledige geluidspotentieel kan ontplooien en meer output levert dan welke andere vergelijkbare behuizing dan ook.

De Black Spirit 200 Combo heeft alle basisfuncties: vier volledig analoge kanalen - Clean, Crunch, Lead en Ultra - een uitgebreide reeks ingebouwde reverb-, delay- en modulatie-effecten en een unieke Sagging-regeling waarmee je de hoeveelheid sag van de eindversterker kan simuleren op elk gewenst volume.
De Red Box DI-uitgang kan je direct aansluiten op een PA of computer en de instelling van elke regelaar (inclusief EQ's en gain, en sagging) kan worden opgeslagen in maximaal 128 presets die je kan selecteren met een compatibele MIDI-voetschakelaar. Daarnaast kan je een onbeperkte aantal presets opslaan als je de gratis App via bluetooth aan de versterker verbindt.

Extra kabinet
Je kan de combo uitbreiden met het nieuwe TS 112 Pro kabinet, dat eenzelfde constructie heeft als de combo. Natuurlijk kan je dit kabinet ook met andere versterkers gebruiken en past hij perfect bij de Black Spirit 200 top. Net als de combo is hij voorzien van een Celestion G12H-75 Creamback speaker.

Zie hier een uitgebreide introductie van de Black Spirit 200 combo:

Meer info: hoshinoeurope.com