aanmelden
Hagstrom Ultra Max - opvolger van de Ultra Swede
Opgewaardeerde versie van de Ultra Swede nu verkrijgbaar
Merknieuws 17-06-2019 11:07
De in 2007 geïntroduceerde Hagstrom Ultra Swede singlecut bood gitaristen een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding wat geluid en bespeelbaarheid betreft en was daarmee ook succesvol. Nu is er de Ultra Max, met dezelfde karakteristieke eigenschappen maar nog betere specs.

De body van de Ultra Max is van mahonie in plaats van lindehout zoals bij de Ultra Swede, en voorzien van een gestoken top van gevlamd esdoorn. De gelijmde hals heeft een langere mensuur van 648 mm (25,5 inch), waardoor de gitaar geen moeite heeft met down tunings. De hals is voorzien van de voor Hagstrom kenmerkende H-Expander halspen en Resinator toets.

 

De open Custom 62 humbuckers van de Ultra Swede hebben plaatsgemaakt voor twee Custom 60 Alnico-5 pickups met kapjes van geborsteld aluminium met elk een eigen volumeregelaar. De mastertoonregelaar heeft een push/pull-functie die beide humbuckers naar singlecoil splitst.

Volgens Hagstrom biedt de Ultra Max dezelfde power, lange sustain, duidelijkheid en attack als de Ultra Swede, maar met een nieuw klankpalet, flexibiliteit en comfortabele bespeelbaarheid.

Het nieuwe model is leverbaar in vier stijlvolle zijdeglansafwerkingen: Satin Black, Fall Sky, Milky Mandarin, en Satin Cosmic Black Burst. Verwacht een test van de Ultra Max in een van de komende edities van Gitarist.

Meer info:
Hagstrom
Distributeur: Musik Meyer Benelux