aanmelden
Nieuw merk uit de UK - Keo Percussion
Houten accessoires en percussie uit Groot Brittanniƫ.
Merknieuws 14-08-2019 05:08
Je hebt ze misschien al her en der voorbij zien komen: de opvallend vormgegeven houten accessoires en percussie-items van Keo Percussion. Het merk is sinds een paar maanden ook goed vertegenwoordigd in de Benelux. In Slagwerkkrant 213, sept-okt 2013 (release 15 augustus), kun je een test lezen. Hier op Slagwerkkrant.nl een introductie!

Keo Percussion is een dochtermerk van British Drum Company, en je kunt het min of meer zien als de speeltuin van BDC-oprichter Keith Keogh, die met allerlei ideeën rondliep die hij niet bij een drummerk als British Drum Company vind passen. Veel van de instrumenten en accessoires uit de Keo line-up zijn gemaakt van hout en de Britten kunnen dat prachtig bewerken. Het aanbod is inmiddels al behoorlijk uitgebreid: van shakers tot mallets, van kunstig gesneden verstevigingsranden voor je bassdrums tot bekkenviltjes. Allemaal mooi vormgegeven en goed doordacht.

Snaredrumaccessoires
Voor drummers maakt Keo bijvoorbeeld twee items voor óp je snaredrum waar wij al meteen erg blij van werden. De eerste is een doodsimpele demper gemaakt van een stevig plakje MDF-vezelplaat. Je legt het ding op je snaredrum en hij haalt net even dat scherpe randje van je snaredrumklank. Het blokje MDF is voorzien van twee magneetjes waarmee je hem tegen je spanrand aanklikt. Daarmee blijft hij prima op zijn plek liggen.

Voor niet magnetische gegoten spanranden heeft KEO ook een oplossing. Twee simpele metalen clipjes die je over de spanrand kunt schuiven.

Voor een meer poppy en droge tamboerijn-snare heeft KEO ook een oplossing. De Snare Tambourine is een banaanvormig MDF-frame met 7 dubbele tamboerijnschellen er op. Hij dempt behoorlijk, maar heeft niet te veel invloed op het spelgevoel van je snaredrum, en dat is heel prettig. Net als de demper zet je de Snare Tambourine vast met twee magneetjes, en dat maakt dat je het ding heel makkelijk kunt plaatsen en verwijderen.Oefenpads
Maar ook de oefenpads van het merk doen het erg goed. Zo maakt het merk een mooie samenwerking met grootheid Jim Kilpatrick, maar het meest in het oog springend is de pad die ze maken in samenwerking met Iron Maiden-drummer Nicko McBrain. Zijn "Boomer' practice pad heeft een basis van mdf-vezelplaat dat langs de buitenrand de vorm heeft van een spanrand. Die rand steekt ongeveer net zo ver naar boven uit als een normale spanrand zodat je ook rimshots kunt oefenen.

In Slagwerkkrant 212, juli-augustus 2019, lees je een uitgebreide test van een reeks Keo items.

Wil je meer weten over Keo, bezoek dan de website: www.keopercussion.com

Meer weten over de Nicko McBrain Boomer practice pad? Bekijk dan de onderstaande video.